Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

UTELIV OCH BESÖK

2017-07-15

Torsdag och fredag.

Sommar! Sommarväder! Livet levs utomhus och inne blir ingenting gjort! Folk har semester och tid finns att umgås! Lapskflocken fick besök två dagar i rad, efter att ha haft besök även i början av veckan. Detta uppskattar hundarna precis lika mycket som Husse och Matte. Det äts och det pratas och hundarna får mycket uppmärksamhet däremellan. Släkten består av "djurfolk" till stor del.

Dörrarna har stått öppna, parasollen har varit uppfällda och hundarna har fritt kunnat välja var de velat vara, bortsett från vid måltider och fikastunder. Inga hundar under eller intill bordet! En, som Matte tycker god vana, sedan småbarnsår och dagmammeår. Under bordet är det trångt och konkurenssituationer uppstår när något råkar falla från bordet. Så är det ju rätt skönt att få plats med fötterna. Så tycker Matte, men var och en gör ju som den vill.

Lite sent kvällspromenerande har det blivit för hundarna och på fredagkvällen passade Matte åter på att ge sig ut med Modji och Aili på en cykeltur. I förhoppningen om att flertalet av de boende i området var hemma och fredagsmyste vid åttasnåret. Senare brukar det var mer gott om hundägare per cykel på vägarna, ofta med fritt springande hundar. Dem vill Matte inte möta. Denna kväll blev det ändå några hundmöten, men med starka röstresurser och säkerhetskoppel på Aili fungerade det fint. "FRRRRRRRAMÅT!" tjoar Matte och säkerhetssprinten i "springern" behöver inte lösa ut.

Aili springer nu än värre och drar cykeln i både med och motlut. En härlig draghund! Vilken arbetshund! Fick Aili välja så skulle hon gå i gallopp från början till slut och i full fart från start! Men Matte tvingar hundarna att värma upp samt växla gångarter. Modji har tyckt att det varit "så där" att dra men börjar ryckas med av sin dotters entusiasm. Även Matte greps av fartens tjusning och lät Modji och Aili ösa på för fullt i det svaga motlutet på väg hem. Saknande fartiga isgallopper i sin ungdom och ensamma gallopper över stubbåkrar mer nyligen. Fartens tjusning! Härligt och hisnande men någon MC lockar inte. En del generationskamrater skaffar ju  sådana på äldre dagar och inte bara män! 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)