Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MODJI 8 ÅR!

2016-12-03

GRATTIS MODJI!  Som fyllde 8 år på torsdagen den 1 december!

Familjens tredje räddningshund av rasen Lapsk Vallhund! Hennes mormor Gázzi var den första räddningshunden av rasen Lapsk Vallhund i Sverige, certad Tjänstehund/Räddning 2001. Modjis mamma Násti och morbror Ailu blev båda certade räddningshundar 2007 och själv blev hon en certifierad räddningshund 2012. Då först har de bevisat att de har något positivt att tillföra rasen och har således fått bli mammor. Både Násti och Modji tränar ännu regelbundet varje vecka och har båda bidragit till att drunknade människor hittats, så att deras anhöriga har kunnat göra avslut. De har levt upp till förväntningarna när de tillverkades. Modjis pappa är räddningshund även han och hennes avkommor visar goda arbetsanlag vid tre års ålder. Aili och hennes kullbror, som utbildas i renskötseln, jobbar bra inom sina respektive träningsområden, men är båda helt sjövilda och omogna ännu! Framtiden får utvisa när de upplevs som vuxna. Samt hur de blir. Avelsmaterial? De är ännu bara tre år. En ras som mognar sent! Men de blir förhoppningsvis gamla och kan vara aktiva ännu efter 12-årsdagen. Först karriären! Sedan familj och barn. 

Modji firades med en långpromenad i det fina vintervädret, tillsammans med besökande släktingar, som hade en ledig dag och ville kommat ut i den vintervackra skogen och låna en hund som promenadsällskap. Násti och Aili fick nöja sig med en kortare promenad med Matte och sedan fick alla hundarna lite hundleksällskap med besökande lekkamrater ute på tomten. Mycket populärt och även Násti var i lektagen!

I stugan väntade sedan fika och födelsedagskalas i all enkelhet, med alkoholfri glögg och ostmackor till tvåbeningarna samt tuggpinnar till fyrbeningarna. I kaminen sprakade brasan, medan solen sjönk bakom granarna.

 

 

Antal kommentarer: 1

2016-12-03 18:41:38 - Saivi m flock

Men grattis Mamma Modji i efterskott på din stor dag! Du ser ju inte en dag ut äldre än 3 år(inlove) Saknar dig och hoppas vi ses snart!
Tasskram din (heart)Saivan
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)