Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

AVBROTTENS DAG

2013-06-11

Måndag.

En dag då regnskurar var att vänta.

Matte tog med hundarna för att ta en långpromenad på morgonen, när himlen såg blå och fin ut. Kommen bort mot brevlådorna syntes andra delar av skyn och det blå minskade radikalt. Mörka moln närmade sig hastigt, så Matte valde att vandra på andra vägar än de planerade. En kortare promenad alltså. Just som Matte och hundarna kom hem började regnet falla och det tilltog snabbt.

Matte tog tag i innesysslor och hundarna valde att vänta på glasverandan.

Så upphörde regnet och Matte avbröt innesysslorna och gick ut på tomten med hundarna. Lite hann bli gjort. Några blomlådor blev fyllda med blommor. Så öste regnet ner igen! Hundarna kom från olika hörn av tomten och ville in under tak.

Så där höll det på hela dagen. Steget från blå himmel och sol till ösregn var mycket kort. Högst varierande väder alltså. Matte planterade lite och gick in. Ut igen och så in.

Husse kom hem och tyckte vädret såg fint ut. Solen sken från en blå himmel och han var sugen på en skogspromenad med hundarna. Mindre än fem minuter efter det att han och hundarna traskat in i skogen öste regnet ner igen. Bara mörka moln överallt. Just som Husse och hundarna klev in på tomten slutade det regna.

Middag dukades fram utomhus i solsken. När halva måltiden var äten öste regnet ner igen. Sedan kom mygg och mängder med knott som kröp in i ögon och öron och familjen avslutade försöken att vistas ute alldeles för tidigt och gick in och tittade på Rapport.

En synnerligen omväxlande dag!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)