Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ADVENTFINT

2015-11-28

fredagen startade Matte och hundarna dagen med en lite lagom rask promenad runt kvarteret. Mer blev det inte, då Matte hade ett jättejobb hemma på tomten framför sig och måste spara på orken.

Byggspill från en veckas intensivt arbete låg spritt över hela framsidan av huset och nu hade det börjat blåsa! I bäcken låg ett stort stycke byggplast nerblåst, tillsammans med en bit isolering, små bitar av isolering och tjärpapp blåste omkring. Pressenningar och byggplastsjok låg lite här och där. För att inte tala om kapade brädbitar! Från stora brädor av näst intill full längd som kasserats, till små bitar lagom att stoppa i fickan. Tillsammans med ytterligare riven yttervägg med spikförsedda brädbitar och två gigantiska lastpallar av dubbel storlek som isoleringen varit lastad på. Allt utspritt på olika håll framför huset och nu ville Matte få fint inför första advent och rent inför en ny byggvecka.

Var börjar man? Jobbet kändes lätt övermäktigt. Att börja med det som blåste omkring kändes logiskt. Små och stora bitar av isolering plockades överallt och stoppades i sopsäckar. Tillsammans med tjärpappbitar. Så tog Matte hand om jätteshabrak av plast och några pressar som fladdrade och hasade omkring i den tilltagande vinden. Sedan blev det de spikförsedda brädbitarnas tur, då Aili hittat en bra tuggpinne med en gammal rostig tretumsspik stickande rakt ut! Stort ajajaj! De mindre bitarna hamnade i skottkärran och de större bars undan för att lastas i släpet. På slutet blev det allt längre ner till marken och då återstod de jättestora lastpallarna som Matte inte orkade lyfta. De släpades bort från gräsmattan och placerades över den täckande pressenningen som Matte brett ut över det virke som låg i infarten. Nu skulle den väl hålla sig på plats?!

Några timmar och många ryggböjningar senare gladde Matte sina hundar med att signalera ingång. De satt redan sedan länge på trappen och väntade på Matte. Men nu var det städat och fint till helgen och det kändes roligt att plocka ner ljusslingor och ljusstakar från vinden!

Antal kommentarer: 1

2015-11-29 20:41:42 - Saivi m flock

Fin advent önskar vi storflocken!
Hoppas vi ses snart!

KRAM

Saivi m flock(inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)