Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

MODJI ÄR FULLT SYSSELSATT

2018-07-20

I den rådande torkan efterlyses blommor till bin och humlor och Matte gillar blommor. Varför det i trädgården blommar en hel del perenner och även sommarblommor i krukor och lådor. Trädgården surrar som en liten motor som även Matte kan höra! En samling höga gula blommor "av typen jätteprästkragar" Strål - någonting om Matte minns rätt, drar till sig kopiösa mängder insekter av olika slag. Här trängs bin, humlor och fjärilar och de knuffar undan varandra för att få i sig lite nektar. Ett gyttar är det i både luften och klängande på blommorna. Kring alla Mattes krukor trängs också humlor och bin och här även getingar! Getingarna blir allt fler dag för dag och de flyttar även inomhus, trots bekämpade getingbon under takplåten!

Modji gör som sin Mor och Mormor och bevakar blommorna och "klipper" blixtsnabbt de insekter hon får tag i. Dock inga fjärilar! Dominerar gör för övrigt orange Pärlemorfjärilar. Mycket gärna ligger Modji på ett av trappstegen och bevakar intillstående blommor. Petunior förefaller dra till sig fler getingar än humlor och en stolt Modji hade noga kolla på de två delade getingkroppar som låg framför henne på trappsteget nedanför! Effektivt delade på mitten. Om de inte tvärdör kan Modji ligga och peta på dem för att se om de rör några ben och finns det liv i dem ännu hugger hon ytterligare några gånger till de är tvärdöda. Men ibland får Matte gripa in av barmhärtighet när Modji slarvat.

Aili ligger helst hunder bordet i vardagsrummet och när Matte kom in och snackade lite med henne visade hon att även hon kan! Hon har lärt sig av Mor sin! Framför henne låg två dödade getingar under en stol! Hur de fixar detta getingdödande utan att bli stungna, begriper varken Husse eller Matte!

För övrigt ligger temperaturen kvar på trettio grader och hundarnas plaskbalja ställer sig Husse och Matte gärna i då och då och kyler av sig. Ett par gånger om dagen får hundarna leta minigodisar i vattnet för avkylning.  I övrigt är aktivitetsnivån låg. När kvällen och den relativa svalkan kommer är Husse och Matte trötta. När de borde ha tagit långa och raska promenader med sina hundar. Vore de tio år yngre. Unga grannar imponerar och ger dåligt samvete. De varma nätterna bjuder inte på så mycket sammanhängande sömn. Dricker mycket gör både Husse och Matte och allt svettas inte ut....

Antal kommentarer: 1

2018-07-21 21:28:20 - Anette och Signe.

Håller med. Inga raska promenader varken tidigt eller sent orkar jag heller. Men varannan dag hundbad och kortare promenad får räcka.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)