Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TRÄNING IGEN

2017-08-03

Onsdag.

På kvällen var flocken tillbaka på den plats där Násti helt nyligen fick göra sitt livs sista sök. Något som först föreföll vara en positiv vändning i hennes plötsligt förvärvade ohälsa, men så var inte fallet. Násti gick på vilja och glädje, men något var galet. Oavsett hur gärna Násti ville göra det hon älskat hela livet.

Lite jobbigt kändes det att komma tillbaka, men just det område med stora stenar där Násti fått söka var ommöblerat och såg helt annorlunda ut, samt gav bättre miljöträning, då stenarna fösts ihop på mindre yta och bildade nu en stor hög. Många är på semester och tränade denna kväll gjorde bara Modji, Aili och Nástibarnbarnet Stella. Här finns stora ytor och Stella fick söka tomt för att bli av med lite spring i benen. Därefter fick hon träna skallmarkeringar, både separat och kombinerat med sök. Hon är duktig lilltjejen! Hon hade också en himla tur. För så snart hon var klar med sina uppgifter började det blir trafik i området! En långtradare dök upp på scenen och skulle byta släp, en privatbil hade ett ärende och för Aili blev det ett kopplat sök över stora ytor som gällde. Inget springa där inte. Aili hade en figurant utlagd i mitten av högen med stora stenar och utmaningen var att kunna stå där och skallmarkera trots brist på plana ytor att stå på.

Aili skötte sig bra och sökte aktivt medan Matte gick med henne i koppel. Aili jobbade fint och nosen var igång hela tiden i den mycket kraftiga vinden. När hon närmade sig högen med stenblock såg Matte till att hon fick den i medvind för svårare sökarbete och större utmaning. Aili visade så småningom mycket tydligt att hon ville upp bland stenarna och släpptes därför loss. Hon fyndade Husse mellan några stora spetsiga stenar och den enda plana ytan var Husses bröstkorg, så då stod hon där och skallmarkerade! Vilket inte var bekvämt för Husse och Aili fortsatte sin fina skallmarkering stående med alla fyra tassarna på den uppstickande spetsen av ett stenblock. Snyggt jobbat!

Så var det Modjis tur och hon fick två figuranter gömda nära varandra. En låg uppe på en massa skrot i en container och nedanför låg Matte platt på mage på gruset, inklämd mellan två containrar. Därför såg Matte inte hur Modji jobbade, men blev korrekt utskälld när Modji hittade Matte. Hon hittade samtidigt figgen uppe i containern och skällde lite fram och tillbaka på båda sina funna figuranter. Duktig Modji! Som fick söka fritt i området som nu var tomt på fordon i rörelse. Husse var mycket nöjd med Modjis arbete.

Kvällen avslutade Husse och Matte med en sen middag på Mc Donalds vid Norrtäljes södra infart. Tyvärr ett märkligt och minnesvärt besök! Vid det senaste besöket rådde viss oordning med såphalt golv och icke tömda skräpbehållare. Nu rådde här mer eller mindre kaos och oordningen var alarmerande. Utanför möttes man av mängder med pappersskräp som blåste omkring, inne svämmade skräpet över vid sopbehållarna. På golvet var det en mindre sjö med vatten vid dryckesbehållarna. Halkvarningsskylten låg platt på golvet vid sidan av och den snubblade Matte på. Mattes "wrap" var inte korrekt ihopfogad utan bara nerstoppad i kartongen och all sås rann ut och över åt alla håll, varpå Mattes händer blev nersmetade per omgående. Trots väntan på maten var den kall. När Matte efter måltiden gick in på toa för att tvätta både händer och ansikte rena från kladdig sweet chilisås var det stopp i avloppet i handfatet och det saknades varmvatten. Den andra toaletten var det stopp i, proppfull med papper. Papper på golvet. Personalen föreföll mer engagerad i att snacka med varandra än att serva kunderna. Fyra tjejer gjorde sig ingen brådska direkt, trots växande kö.

Många besök har gjorts på hamburgerställen under åren, men något liknande har Husse och Matte aldrig upplevt och hoppas på att slippa uppleva igen. Detta ställe var inte trevligt att besöka. Oväntat och trist.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)