Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

 STEGRÄKNARE

2021-09-03

Torsdag.

Matte och Husse köpte varsin enkel stegräknare som säljs på olika apotek. I akt och mening för att ha lite koll på hur mycket gående det blir hemma i vardagen. Det där gåendet som man går utan att man egentligen tänker på det, när man bor lantligt med en tomt. Matte läste manual och fibblade lite och lyckades till slut ställa in både sin och Husses pyttelilla pryl att ha i fickan. Både Husse och Matte har tidigare i livet använt stegräknare, men då av annan och mer skrymmande modell. Nu skulle Matte provgå för inställande av steglängd och tyckte att hon fick till det bra. Husse tyckte att Mattes steg såg ut som de brukar göra. Rätt långa. Matte blev ändå lite brydd när det minsta avståndet som gick att ställa in var 30 och det högsta en bit över 100! Inställt på centimeter och inte inch. En kul pryl att ha i fickan och med gådda 0,8 km. i mätaren gav sig Matte ut på promenad med hundarna, längs den sträcka som är uppmätt med bilen och skall vara 3 km. lång. Varför resultatet då borde vara totalt 3,8 kilometer som visades i mätaren vid hemkomsten. Döm om Mattes förvåning när det stod på displayen att Mattes totala gående inte var mer än totalt 2,5 km. Enligt mätaren hade Matte alltså inte kommit hem ännu! Trots att hon stod vid sin egen grind och hade varit hemifrån i 45 minuter. Bilens mätare litar Matte på och gåsträckan är mätt vid två tillfällen med olika bilar. Mätaren var alltså felinställd och Mattes steglängd minskades. Men kortare steg än 30 cm, kan denna mätare alltså inte mäta. Husse hamnade ett stycke under med ett gående påverkat av diskbråck och mätaren saluförs inte med den informationen. Att minsta möjliga programerbara steglängd är 30 cm. alltså. I den långa uppförsbacken blev Mattes steg inte lika långa som på raksträckan. Många olika typer av stegräknare finns det och för drygt tvåhundra kronor kan man kanske inte begära mer. 

Husse tog en runda på golfbanans niohålsbana med Limehusse, vilket innebär att Husse måste ha golfbil för att komma runt, innan han blir omgolfad av dem som kommer efter. Intressant var att få veta hur mycket gående det ändå blir vid varje utslagspunkt. Huruvida resultatet stämde eller ej, så var Husse nöjd! Rätt mycket gående hade det blivit trots golfbiltransport mellan utslagsplatserna. Modjis halvbrorsa, Ailis morbror, träningskompisen Lime var med i långlina på banan och han tog många steg på denna golfrunda!

I slutändan är det väl som med hundträningen. Det spelar inte så himla stor roll exakt vad man gör - bara man gör NÅGOT! Mer än att bara gå med sin Lapska Vallhund. När det gäller stegräknaren och Husse och Matte så visar displayen i alla fall ATT man rört sig....

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)