Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ENERGIPÅFYLLNING! foton

2020-03-23

Söndag.

Solen sken från en klarblå himmel! Vinden hade mojnat från frisk till svag! Ett par plusgrader kändes som ett par plusgrader och inte som tio minus längre!

Frisk luft och endast utomhuskontakter med andra människor anbefalles och många var det som redan på morgonen var ute och promenerade med och utan hundar. Ofta i grupper! Ett mer eller mindre okänt fenomen för en mobilpratande generation, som passerar Lapskflockens revir pratande - men ensamma för det mesta. Nu kom grupper med unga människor gående förbi utan en enda hund. Något som var vanligen förekommande i Mattes ungdom, men inte de senaste åren. Måtte detta nya sätt att umgås - på gemensamma promenader - bestå för evigt framöver! En ny god vana i krisens spår. Liksom att bry sig om andra och varandra och sina grannar och nära och kära. Vi vet inte hur länge vi har varandra. Italiens dödssiffror är på väg att slås av Spaniens. I tusental försvinner landets befolkning ner i jorden. Drastiskt uttryckt, men siffror får inte bara vara ansiktslösa krumelurer nu. Det är allvar.

Även när det allvar måste man få skratta och må bra.

Söndagen blev en måbradag för Lapskflocken. Som begav sig iväg på förmiddagen för att träna hund under dagen. Utomhus med några kompisar på anbefallt säkerhetsavstånd. Med korvgrilling i stället för ett besök på matställe för eftersnack.

Frisök fick Modji, Aili och Lime som njöt av att få sträcka ut över ytorna! Full fart hade de och skällde bra på funna figuranter gjorde de! Det var helt underbart att kunna koppla av alla praktiska bekymmer i spåren av isoleringen och besöksförbudet i butiker. En granne som var på väg att handla för egen del ringde och frågade om något behövde handlas hem.  Egentligen inte - men så insåg Matte att allt som handlats i veckan var nödvändor när någon annan skulle bära hem kassarna. Onödorna lyste helt med sin frånvaro! Varför Matte nämnde några varor som skulle uppskattas alldeles extra vid hemkomsten från träningen. Husse fick inget veta.

Efter många timmar utomhus i solen, med hundträning och mänskliga kontakter fick Husse en överraskning av Matte. Husse skickades över till grannen för att hämta "något". Hem kom han med färdiglagade raggmunkar med fläsk och lingonsylt i portionsförpackning från Ica! Hembryggd starköl från grannen. Mums tycker Husse! Matte åt gärna något från den egna frysen. Ölen var lyx. Jättegod. Fryst prinsesstårta tinades och  avnjöts vid teven på kvällen. En påse godis var bonus! Vilken lyxkänsla detta gav! En så välbehövlig guldkant på vardagen, nu när så mycket hotas runt omkring oss. Livet inte minst. De negativa orden dominerar.

Hela denna söndag blev från morgon till kväll en enda stor påfyllning av energi! Hundarna kan inte ha missat den positiva stämningen i stugan, när lamporna släcktes för nattvila och de fick sina godnattkex, liggande i sina bäddar vid fotändan av Mattes säng.

Var rädda om er och varandra! 

Y

Klicka för större bild.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)