Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÖGONLYSNING

och LEIF GW

2012-11-14

tisdagmorgonen tog Matte och hundarna en promenad i området. Lugnt och skönt var det, endast ett rådjur syntes till i en trädgård. De hittar väl fortfarande en del äpplen på marken och tittar knappt upp när hundarna passerar. De har djurintresse, vilket de som vallhundar bör ha, och tittar långt efter dem. Men håller sig lugna.

Matte läste i tidningen häromdagen att den hund som i förra veckan blev vargbiten över rumpan inte alls var en Amstaff. Inte "råkade" den komma lös heller. Matte till hunden var intervjuad och berättade att det var en Pitbull, bild bifogades och att den bara varit borta några minuter och att hon fått sig en tankeställare att det FAKTISKT  fanns varg i skogen.....  men trodde inte det skulle vara någon fara för HENNES hund. Hon såg rätt ung ut. Matten. Man lär av sina misstag.

Just som Matte höll på att plocka i ordning för att bege sig iväg till Sigtuna med hundarna ringde telefonen. En reporter vill fota hundarna på Ljusterö och intervjua Matte med anledning av familjens medverkan till att den försvunne Åke återfanns med hundarnas hjälp. Det får bli på onsdagen.

I Sigtuna finns Mälarens Smådjursklinik och där tjänstgör ögonveterinär Eva Hertil varje tisdag. Både Modji och Kirous skulle ögonlysas innan några valpar kan tillverkas. Så skedde och bådas ögon var prima. U.A. alltså. E. blev förtjust i det blivande paret och känner till rasen. Sprider gärna ryktet om den planerade tillökningen! Att hitta rätt valpköpare är ju  så viktigt! Folk som vill ha bra arbetshundar! Modjis och Kirous valpar måste få jobba! Det finns mycket att välja på om man vill vara aktiv med sin hund.

Modji är en mångsidig hund som gillar att jobba med allt man ber henne om. Kirous är en kille med liknande inställning. Ett par med äktenskapstycke!

På hemvägen gjorde Matte ett stopp och lät sjukgymnasten göra en insats. Ont men skönt!

På kvällen fick Husse och Matte först se en högt uppsatt polis från RPS, i ett inslag från morgonen, berömma Missing Peoples insatser! Därefter var det "Veckans Brott" och Leif GW person var även han synnerligen positiv till Missing Peoples insatser. "Jag är nästan lite avundsjuk på dem. Att de lyckas så bra!" En del har varit oroliga att MPS klampar in och förstör bevis. Det var inte Leif GW det minsata orolig för. "De har gjort exakt som poliserna är utbildade att göra i allt, när de lagt upp söken och när de hittat kroppar". På liknande sätt uttryckte sig polisen från RPS. En kropp som legat länge har utsatts för mycket och det är inte så himla petigt. Viktigast ät trots allt att anhöriga får ett avslut.

Sammantaget kan konstateras att polisen är mycket nöjd med Missing Peoples insatser och ser endast att de fått hjälp med resurser de inte själva förfogar över. Ingen konkurens.

Familjen är nu en del av kärnan i Misisng People Stockholm. Som hundförare med hundar i en grupp på fyra hundekipage. Tre certifierade räddningshundekipage och en specialutbildad patrullhund.

Missing People Stockholm har endast funnits i några veckor. Rivstarten kom när söket efter Åke inleddes. Två Lapska Vallhundar råkade få jobb på direkten och skötte sig väldigt bra! Två familer slipper leva i ovisshet längre. De har fått ett avslut.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)