Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EPIC HAR PARAT EALJAR !  (Bilder:hundarna drar spark)

2017-02-14

Nástisonen Epic parade på måndagen Ealjar som är på besök från Belgien!

Hon är född i Nordnorge.

Násti är själv tillverkad på Alla Hjärtans Dag.

Måndag.

Dagvill blir man när ingen i familjen längre åker till jobbet! Samma lika veckan runt. Vardag gånger sju eller fredagsmys varenda kväll....  Det tar väl ett tag att hitta en ny vardagslunk. Skönt är det att de flesta av dagarna slippa ställa väckarklockan! En viss inkörningstid behövs uppenbarligen för hundarna dock. Nej! Ingen skall vakna och gå upp klockan sex på morgonen längre! Sov! Gå och lägg er lite till.

Solen sken hela måndagen och vägen var varken isig eller sandad, men ganska hal bitvis där snön var hårt tillkörd. Därför plockade Matte fram sparken än en gång och motionerade hundarna genom dragträning. Aili är yngst och hetast och minst benägen att gå fint i koppel och satsar gärna och drar när hon får! Modji fuskade till en början men när Husse stod med godis bortåt vägen och hetsade blev det springa av! Matte kunde stå bekvämt och bara åka efter sina draghundar!

Klicka för större bilder.

 

Det blev några vändor och sedan var det Nástis tur att få följa med Matte på en sparktur. Násti har varit en mycket bra draghund, men nu intresserade alla luktfläckarna längs vägkanten väsentligt mycket mer än att springa framför sparken och spänna linan. Oavsett om Husse väntade med godis eller inte. Tanken var inte heller att den gamla damen skulle jobba! Tanken var bara att låta även henne få känna att hon fick vara med och göra något annat. Att hon inte skulle känna sig utanför. Även hon belönades med godis när hon "gick i mål!"

Tidigare på dagen hade Husse tagit med alla hundarna på en skogspromenad och utedagen avslutades med fika för alla vid vedbodväggen, i den sista solen som nådde stugan för dagen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)