Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

REPRIS

2014-02-25

Söndagen blev i stort sett en repris av lördagen. Familjen for till torpet för städning av tomten och röjning i vedboden. Hundarna roade sig på egen hand och Husse och Matte har nu avslöjat vad Modjis och Klonens favoritsyssla är. De står intill staketet mot grannen, inne under täta granar och äter nerrasade talgbollar. Innan staketet kom upp och gränsen mellan tomterna var flytande var familjens täta granar uppenbarligen grannens fågelmatningsplats. Inom synhåll från det egna köket. Några grenar av sly sticker fram och där hängs talgbollar. Som fåglarna får loss och tar med sig in bland granarna och där ramlar rester ner. Dessa rester och detta fyndställe har Modji gjort till sitt. Klonen får vara med och dela godsakerna. Men inte Násti. Klonens mage mår helt klart inte bra av mängder med talbollsrester. Ett snack skall tas med grannen om ändrad fågelmatningsplats. Det lär inte bli något problem. Aili har skitit gegga inne två nätter i rad och hon luktar som en sulfatfabrik när hon ligger framför brasan och gasar. Matte missade att vänja valpmagarna vid talgbollar uppenbarligen. 

Ett försök att hitta alla småbitar och städa undan dessa var rätt meningslöst. I avsaknad av hundarnas utsökta luktsinne.

När talbollarna tydligen var slut drog Modji igång en jaktlek med sin dotter. Runt lillstugan i varv efter varv. Aili pep frustrerat när hon inte hann ikapp sin mor. Till slut stannade hon upp och skulle invänta morsan, som inte lät sig luras och tvärvände. Násti hade hittat ett nytt sorkhål uppe i backen och där satt hon och vaktade mest hela tiden. 

Söndagen avslutades med att familjen tog färjan ut till Ljusterö och åt middag på Ljusterö Krog. En söndagkväll i februari är trafiken rätt gles och på hemvägen dröjde avgången så länge att ett maskinhaveri började misstänkas. Men hundarna var trötta, Husse och Matte mätta och det gick ingen nöd på familjen. Lite påtvingad avkoppling och vila satt rätt bra just då.

Måndagen tillbringades hemma med besök av Mattes yngste son. För dagen ledig. Han lånade Násti för en promenad i området och en hel del utevistelse blev det. Iskall och kraftig vind förtog känslan av att det faktiskt var åtta plusgrader ute. Så mycket värmande sol blev det inte heller, oavsett vad som visats på väderkartan. Matte städade lite även på denna tomt. Sonen hade mycket att förtälja och tiden rann iväg fort i trevligt sällskap! Efter en gemensam middag skjutsade Matte ner honom till bussen.

En återkommande tanke och samtalsämne. Tänk så mycket roligare det är att få nyheter direkt i stället för på omvägar. Via FB. 

 

Antal kommentarer: 1

2014-02-25 14:22:21 - Anna, www.raika.se

Talgbollar är väldigt gott hälsar mina tjejer här hemma
hänger dom tillräckligt lågt nere så kan man ta hela o äta upp, matte blir inte lika glad som vi när vi ätit upp fåglarnas mat, men gott är det :P
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)