Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÅRSMÖTE I NYA RASKLUBBEN!

2018-01-12

Det är ett tag sedan nu förvisso, som denna vår egen rasklubb såg dagens ljus. Ett år sedan i stort sett är det. 

Nu närmar sig klubbens årsmöte!

För att ni skall slippa leta så  som Matte gjorde (hemsidan är under uppbyggnad)   presenteras här information om detta årsmöte! 17-18 mars i Härnösand.    Gå in på klubbens egen sida och läs om allt som erbjuds i form av bland annat aktiviteter, när förhoppningsvis många Lapskintresserade möter upp för att snacka hund.

Det är en liten ras och en ny klubb och för att en framtid skall finnas krävs MEDLEMMAR! Det blir ingen klubb på sikt om inga medlemmar finns! Man kan i alla fall ge klubben en chans och gå med detta första år tycker Matte. Om man är intresserad av rasen Lapsk Vallhund och dess fortlevnad som arbetande hundras med allt vad det innebär. En sund och frisk ras som har både "kropp och knopp" - utsida och insida,  för att valla renar även i framtiden, samt andra stimulerande uppgifter för en självständig ras, som behöver såväl mental stimulans som kroppslig.

Måtte denna härliga arbetsglada hundras inte gå samma öde tillmötes, som så många andra hundraser som gått från arbetande hundar till sällskapshundar av "robust"  karaktär. Där man köper hund på utseende och tror att motion är allt de kräver. Måtte inte även denna ras bli en ras där man avlar på lugna individer som nöjer sig med att motionera och vara lydiga.

Klicka för större bild.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)