Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EN DAG TILL

2013-05-31

torsdageftermiddagen skulle Matte träffa rörmokaren vid stugan i Vettershaga och då fick hundarna följa med. Ännu en dag på skogstomten i Vettershaga. En till en början mycket varm dag. När Matte for hemifrån var det  sol och 22 grader och därför var klädseln korta byxor och en T-tröja. I Vettershaga fyrtio minuter bort var det mulet och och kändes svalare. Matte hade inga redskap med för arbete för att skona kroppen efter ett sjukgymnastbesök. Besöket var ju enkom för att släppa in och informera rörmokaren.

Tiden gick. Ingen rörmokare. Hundarna hade det jättebra i den sjunkande temperaturen och blev allt aktivare. Spaning mot skogen och allmänt skrotande runt på tomten. Matte drog sig in i stugan som var uppvärmd av solen. Väntan vid fönstret på glasveranden. Ingen rörmokare. Hundarna kom in då och då och undrade vad Matte gjorde. Matte närstuderade kartan för framtida skogspromenader.

Matte tog ett varv runt tomten. Hundarna hängde på. Men nu blåste det isande kallt och smått regn började falla. Matte frös. In i stugan. Mer väntan. Ingen rörmokare. Matte hade inget namn och inget telefonnummer, eftersom kontakten knutits vid ett personligt möte i byn.

När en timme gått efter avtalad tid, började Matte plocka ihop och kollade samtliga fönster och dörrar och gick mot grinden. Två entusiastiska hundar var inställda på en ny promenad ner till den gamla bandyplanen. Men Matte ville hinna till den butik på andra sidan landsvägen, där kontakt med rörmokaren etablerats för att få ett namn och ett telefonnummer. Modji såg verkligen mycket besviken ut! Men nu var det femton grader, kraftig vind och småregnade och Matte hade alldeles för lite kläder på sig för att vilja promenera. Dålig stil. Men en viss tidspress fanns dessutom.

Det visade sig att rörmokaren varit i butiken hos kompisen vid tiden för mötet och ett telefonsamtal gav vid handen att han helt enkelt glömt bort Matte........   Nytt möte avtalades för fredagen. Så nu är Matte och hundarna på väg att åter åka till stugan och vänta på rörmokaren. Hundarna misstycker nog inte alls! De vill veta vem som skitit uppe på all urkammad päls från Násti. Så fräckt! Det var ingen räv. Mårdhunden som fångats på foto i närheten?

Antal kommentarer: 3

2013-05-31 15:32:06 - Anette och 2 lapska

Kommer ni till SLKs Möte för Aktiva lapphundar 2-4 augusti ?

2013-06-02 08:07:12 - Marianne

Det hade naturligtvis varit intressant! Men SM-helgen är nästkommande helg. Mysjkin kan inte lämnas ensam. Kattvakt måste ordnas, vilket är knepigt.

2013-06-02 20:44:36 - Anette

Tänker att ni har mycket bra att bidra med. Kan inte någon är er komma ?
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)