Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HEMMADAG

2013-05-10

Torsdag och Kristi Himmelfärdsdag.

En solig dag med 20 grader  och en dag att utnyttja till arbete hemmavid. Husse gick ut tidigt och började klyva ved. Matte städade inne och fortsatte sedan ute. De gamla lastpallarna som utgjort botten till potatiosodlingen har angripits av myror och måste bort. Även pallgragarna var myrätna och måste bytas ut. Att få bort de murkna pallarna var inte lätt. Ett tungt jobb när de delvis sjunkit ner i leran och innehöll frytumspik som måste bort. För endast några veckor sedan stod allt under vatten. Matte slet så svetten rann i ögonen och ryggen kröktes allt mer. Murket var det mitt på brädorna men mycket måste bändas isär. Matte tog i och med envishet lyckades uppgiften till slut. Modji var gullig och kom och tittade lite då och då. "Vad gör du matte?" Gick ett varv, nosade och fortsatte sedan med att hålla koll på snokens rörelser på tomten. Násti höll sig framför huset och hade koll på både Husse och Matte.

Efter en lång dags hårt arbete utomhus tog Husse en hundpromenad i skogen och Matte röjde upp i köket efter middagen. Gick ut för att plocka in vad som skulle in för natten och hittade två Modjimördade humlor på trappen bredvid krukan med penséer. Regnmoln tornade upp sig söderut och strax efter Husses och hundarnas återkomst hem öste regnet ner.

Sedan somnade Matte när Sverige mötte Cannada i ishocky. Men vaknade till då och då för att konstatera att det inte gick något vidare för svenskarna.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)