Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LAGTÄVLING HÄGRAR, foton

2020-06-17

Ett vildsvin har gjort det till en vana att gå runt på vägarna och in på tomterna i området. Bakom Lapskflockens stuga matas ännu fåglarna, då de kan behöva förstärkning innan bärsäsongen med ungar att föda upp. Allt spill från fågelbordet har den senaste tiden försvunnit totalt och det är uppenbarligen inte bara de nyinflyttade kråkornas förtjänst! Efter en revirstrid lyckades kråkparet fördriva skatorna som bott här i väldigt många år. Husse var uppe en sväng på natten och  fann sig stå öga mot öga med en stor gris utanför glasdörren till det lilla inglasade rummet som är matplats vid köket. Ett par meter bara från stugknuten stod grisen och åt i godan ro när en ilsken Husse fördrev den från sitt eget rivir. Alla hålförsedda tunnor med ventilation för matavfall drar fram grisarna från skogen och de går längs vägen och välter tunnor med jämna mellanrum. Något som var tänkt klimatsmart och bra blev matstationer för vilda grisar och något mindre bra i slutändan. 

Mycket är inte som det brukat vara och planer och fått ändras för väldigt många. Mattes son kunde inte gifta sig som planerat på Skansen i maj, Matte kan inte resa till Wales i juli med sina söner som planerat (fick pengarna tillbaka utan problem!), men en lagtävling skall det bli i oktober i år igen! Äntligen något att se fram emot! I år kommer den att gå i trakterna av Nora och Lag Gátchis kommer förhoppningsvis att vara med och tävla i år igen, tillsammans med ännu ett lag ihopsatt av träningskompisarna i träningsgruppen. De Lapska har gjort bra ifrån sig på tidigare tävlingar i många år. Träningsgruppen har idogt tränat varje onsdagkväll i många år nu! Även om inte alla alltid kunnat närvara så har Husse och Matte kört på varje vecka, bortsett från enstaka tillfällen då vädret ställt till det på vägarna eller då det har tränats heldag en helg.

Lag Gátchis har gått i arv från Gázzi och dottern Násti till Nástis dotter Modji, söner Lime och Epic samt Modjis dotter Aili. "Det ligger i generna".

På fotot nedan fick Gázzi och hennes dotter Násti testa den stillastående karusellen, när tävlingen förlades till Gröna Lund med omgivningar.

Lagtävlingen 2014 på Skara Sommarland. Bild från SRhF. Lag Gátchis syns längst till höger.

Lagtävlingen 2014 på Skara Sommarland. Från vänster: Modji med reservförare då Matte just fått en ny höft, Nástis son Epic, Násti och Nástis son Lime.

Ovan: 2018.

Nedan: Träningsgruppens båda lag 2018.

Härliga minnen!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)