Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FÖRARNAS DAG! TRÄNINGSGRUPPEN TILL SJÖSS

2017-11-28

Måndag.

Familjens hundar fick en morgonpromenad som vanligt med Husse, bort till brevlådan för att hämta morgontidningen. Efter sin frukost fick de ännu en promenad och lite senare rastades de ännu en gång och fick vara ute på tomten en stund. Vilket kanske låter lite överdrivet inom en tidsrymd av några få timmar. Men den här måndagen var planerad bara för hundförarna i träningsgruppen. Hundarna skulle få stanna hemma. Hundar som normalt har sina människor omkring sig dygnet runt skulle få vara ensamma under eftermiddagen. 

På parkeringen i Kapellskär samlades gruppen för att checka in för en resa med M/S Rosella till Mariehamn t/r för julbordsätande! En repris av fjolårets lyckade event! För Husses och Mattes del innebar det en biltur på bara trekvart. Mycket bekvämt när man betänker att det kommer bussar från hela Mälardalen Dalarna och Östergötland för att göra denna båttur på totalt fem och en halv timme, inklusive en halvtimme vid kaj i Mariehamn. Resan är gratis inklusive anslutningsbussen om man är medlem i Viking club, annars betalar man symboliska trettio kronor. Julbordet koster trehundra kronor vilket är mindre än hälften i jämförelse med de flesta i Stockholmstrakten.

Förvaringsskåpen uppsöktes för att få undan ytterkläderna och sedan var det en fika med mazarin som gällde. Även den gratis mot kupong om man är medlem i Viking Club. Hela arrangemanget är mycket uppskattat av pensionärer, vilket syns när gästerna samlas i matsalen. Nu är inte träningsgruppen sammansatt av pensionärer alena, men dagen var den lämpligaste för samtliga. Helgerna skall användas till mycket så här när första advent närmar sig.

På utvägen gjordes de inköp som skulle göras i taxfreeshoppen och stuvades sedan undan i förvaringsskåpet. I nattklubben skulle det vara någon form av uppträdande och vartefter begav sig alla i gruppen dit - men en person saknades! Skarpt läge! Det hade börjat gunga lite när båten lämnade Stockholms skärgård och kom ut på öppet vatten på Ålands hav. En i gruppen skulle sätta sig vid ett fönster för att kunna hålla koll på hoisonten för lite stadga i tillvaron. Men vilket fönster? Eftersök! Matte och en till gav sig iväg för att leta igenom båten, men kompisen stod inte att finna någonstans! Vid återkomsten till de övriga visade sig den försvunna sitta där. Det fanns ett litet övre plan till nattklubben och där fanns både fönster och en ledig plats intill ett av dem. Där hade ingen letat. Men hela gruppen var åter samlad och Matte kunde dela ut en åksjuketablett till den som behövde en.

Båten anlände till Mariehamn och den avgick. Matsalen stod redo för andra sittningen till julbordet. Ett julbord kreerat av Svenska Kocklandslaget och där allt det traditionella fanns med, även lutfisk, samt ett stort utbud av fisk- och grönsaksrätter. Eftermiddagen rann undan snabbt och halv sex var träningsgruppens tvåbenta deltagare tillbaka i Kapellskär. Mycket mätta och mycket belåtna.

När Husse och Matte anlände hem föreföll hundarna också väldigt nöjda, om än inte så mätta. De hade fått en lite förstäkt frukost för att vara väl förberedda för en lite sen middag. De fick chansen att vistas ute i den upplysta trädgården en stund, men regnet ute övergav de mycket snabbt för den tilltagande värmen i stugan, sedan en brasa tänts i kaminen. 

Mycket nyfikna iakttog de sedan uppackandet av påsar från taxfree och upptäckte till sin förvåning att inte en enda pryl var av något större intresse. Inte ens en stor och prasslande påse med Twist.

Tack alla för en mycket trevlig resa tillsammans! Härligt att vi har gruppaktiviteter även i dagsljus! Iklädda annat än skitiga träningskläder.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)