Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

NÁSTI, NÁSTI....

2012-10-25

Bor man här ute i skogen och inte har tillgång till bil, så behöver man hjälp. Under en stor del av onsdagen var Matte en "hjälpare"/ chaufför. Stoppen blev många, men förhoppningsvis till stor nytta.

När Matte kom hem till Násti och Mysjkin igen hade solen försvunnit och det var inte lika lockande att ge sig ut längre, men Násti måste plågas lite. Hon hade legat ensam ett antal timmar och något såg konstigt ut. Matte kollade Nástis underrede och kunde snabbt konstatera att Násti inte bara sökte lyor, hon hade även fått mjölk. Väldigt länge efter det att hon skulle ha fått valpar om hon parats på senaste löpet. Samtliga låtsasvalpar har Matte stulit.

Alltså tog Matte med Násti ut på en lång cykeltur och därefter fick hon bara en antydan till middag. I dag blir det ingen frukost. Arma krake. Men mjölkstockning är värre.

Från Nederländerna rapporteras att Lihkku åter kommit igån med räddningsträningen, efter lite nyordningar med regelverket. I samma träningsgrupp tränar även halvbrorsan Ante (Gátchis Átjajuoksa Ante)sedan några veckor. Han är kullbror till Epic och Lime. Inte illa! Tre av de fyra brorsorna kör för närvarande räddningsträning!

Matte börjar längta efter Modjiknytt. Men till det krävs en farsa.

Husse rapporterade om en dag som tillbringats i sällskap med ett gäng sjuksyrror, som utbildas för att ingå i den internationella räddningsstyrkan. På förmiddagen var hundarna burhundar och förarna fick lära sig sjukvård. Syrrorna skall även lära sig hundhantering. Det blir de som får ta hand om skadade förare och hundar vid en skarp insats. På eftermiddagen skulle förare med hundar ta sig över och genom en hinderbana bland annat. Under glada tillrop från lärare och observatörer! Husse har hittat ett apotek och där införskaffat skavsårsplåster!

Antal kommentarer: 3

2012-10-25 10:09:36 - Anette och 2 lapska

Spännande med Modjivalpar !

2012-10-25 17:51:20 - Marianne

Om det kan bli några. Absolut! Tror inte på jungfrufödsel.....

2012-10-25 23:29:28 - Anna

håller tummarna att det blir ett gäng Modjivalpar till våren :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)