Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

REGNET VRÄKTE NER, TRÄNING-foton

2021-07-08

Onsdag.

Så kom det då. Regnet. Men finns det inget lagom?! Först översvämning i slutet av maj. Sedan en period med torka och allt mer sprickande mark och törstande växter. Visset här och där. Följt av regn som vräkte ner och sköljde undan grus och jord och slog växtligheten till marken under onsdagen. Trafikproblem. Suktande mark hann inte suga åt sig.

Trots regelbundna regnskurar tränade Aili, Modji och sonen/dottersonen Sumo, samt ungtiken Lo (Springer) på kvällen på en industritomt. Här finns flera olika ställen för förvaring av lite av varje med tak över, vilket gav möjligheter för figuranter att slippa bli genomblöta i väntan på att bli hittade. Förrådstält, takförsedda fordonsuppställningar och mer husliknande förråd med ställage och högt i tak. Stora ytor ger hundarna möjlighet till stora frisök där de kan jobba fint med vinden för fångande av vittring.

Aili fick agera fotomodell under sitt sök, för tydliggörande av vad det är de egna hundarna älskar att hålla på med och hur träningsgruppen tränar. En träningsgrupp bestående av fem vuxna Lapska Vallhundar, varav fyra med epitetet "Gátchis", en Jaktlabbekille, en Jack Russelkille samt två ungtikar, Jaktlabbe och Springer Spaniel. En träningsgrupp som tränat regelbundet tillsammans i många år en kväll i veckan. En träningsgrupp som i många år i två lag tävlat i den årliga lagtävlingen för sök- och räddningshundar från hela landet ,samt träffats på egna läger i skärgården och på Åland samt gjort en hel del annat roligt tillsammans. Att ha tillgång till en fast träningsgrupp där man känner varandra väl är guld värt! 

Tack alla för alla utvecklande träningar tillsammans och för att vi har så roligt ihop!

 Klicka för större bilder.

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)