Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FULLVACCINERAD FLOCK

2019-11-23

Fredag.

Flocken fick fart under fötterna tidigt. Hundarna vaccinerades härom dagen och nu var det Mattes och Husses tur. Som pensionärer och tillhörande en riskgrupp bjuds de på flunsavaccineringen och tackar så mycket för det. Visa av erfarenheten hängde de på låset på apoteket i Arninge i god tid innan nummerlappar delades ut för vaccinering och snart ringlade kön genom lokalen. En intillstående berättade om otur gånger två i fjol,  då vaccinet tagit slut just som det var hennes tur! Efter lååång väntan i kö. Nu skulle hon lyckas bättre med en plats i köns början. Viss förvirring rådde trots allt när stickandet startade. Lite oorganiserat och stressigt för den som ensam skulle mata fram könummer, registrera och sticka. Hon vädjade om hjälp från övrig personal och Matte hoppas att de lyckades lösa problemet för en greppbar situation med alla väntande i lokalen. Matte och Husse var snabbt klara och lämnade en mycket snabbt växande kö bakom sig. Matte kostade på sig en extra spruta mot lunginflammation när hon hade chansen.

Ännu ett ärende skulle uträttas, vilket innebar provsittande av ett stort antal fåtöljer. De två som finns i stugan har tillsammans med sin soffa hängt med i över trettio år, men nu börjar skinnet på den ena fåtöljen spricka på armstöden. Den börjar se sunkig ut tyvärr. Så småningom hittades en stol som passar in, men avviker lagom mycket och passar för både tittande på TV, sovande framför apparaten och läsande. Med ställbar rygg och nackstöd samt klädd med tåligt skinn. Den kommer att tillverkas i Småland och anländer inte till stugan förrän i januari. Nu är den i alla fall beställd. Lyx är det! Men den kommer nog att hålla länge nog. Med tilltagande ålder sitter man mer och att sitta bekvämt är ett måste. Innan Husse och Matte återvände till hundarna som fått vänta hemma, passade de på att äta lunch i Jaktvillan.

Dagens få ljusa timmar hade runnit iväg till stor del vid det här laget och Husse skyndade sig ut med hundarna på en skogsproomenad. Matte hade inköpta matvaror att plocka upp och en tvätt at ta hand om. 

Vardagsliv och hundarna kom inte i första hand den här fredagen. De fann sig snällt och när regnet började ösa ner så snart de kom tillbaka från skogen, hade de ändå ingen lust att vara ute.

Matte började frysa, fick frossa och läste på informationsbladet om lunginflammationssprutan. Som vanliga biverkningar angavs samtliga symptom man får vid en influensa. En mycket trött Matte stupade frysande i säng.

Vi glömmer nog ofta att hundarna kan känna sig hängiga när de är nyvaccinerade. Att de bör få vila efter.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)