Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

RUNDTUR

2014-11-24

söndagen tog Husse och Matte med sig hundarna och for iväg för att uträtta några ärenden i Norrtälje med omnejd. Bland annat besöktes Linneladan i Pennigby som fått ny ägare och håller vinteröppet. Några lokalt producerade julklappar inköptes.

Färden hem gick förbi torpet i Vettershaga. Stugan skulle tittas till och hundarna fick roa sig med lite av varje på tomten. Den stora musinvasionen hade klingat av med hjälp av råttgift i en besticklåda, där de skitat ner något helt otroligt tidigare i höst. Stora skitar från gnagare större än skogsmöss. I stugan i övrigt hade de både skitit och pinkat och Matte förklarade krig när sängöverkasten var nersmutsade. Där gick gränsen. Inga råttbon i resårmadrasserna tack! Nu är det lika kallt inne i stugan som ute och det finns ingen större anledning för några gnagare att söka sig inomhus. Husse och Matte flyttade undan trädgårdsmöbler och annat och placerade en snöskyffel innanför grinden. Om det händelsevis skulle falla snö så småningom. 

Loppisen vid Östanå färjeläge beöktes i jakt på ytterligare några julklappar. Så bra med önskelistor som inkluderar komplettering av gamla serviser och husgeråd med patina! En gammal mjölkkanna i hushållsstorlek föll Matte i smaken för egen del och hon fick den för en hundring. Lite nerprutad.

En del hundprat blev det även, då en sjumånaders Chihuahuakorsning var på besök och miljötränade. Hårresande saker får man höra om sättet en del föder upp hundar på. Här hade det funnits flera valpkullar samtidigt och tid för träning av valparna existerade inte. Inte heller något intresse. Denna valp har i alla fall fått det väldigt bra nu, trots en torftig miljö från starten. Men en hel del av präglingsperioden gick åt skogen och det där med rumsrenhet var ingen självklarhet. Tur för valpen att den hade fått en hundkunnig familj med hundkompis! Man föder upp valpar av så olika orsaker och för end del är det tyvärr bara en affärsidé för att tjäna pengar. Hur gör man för att försörja sig på hunduppfödning? Undrar Matte som är glad om en kull gått jämt upp. Som inte har för avsikt att föda upp hundar för att tjäna pengar på dem i fortsättningen heller. Eller alls. Behöver inga fler för egen del.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)