Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

"PROPELLERN"...?!

2022-01-21

Matte är less nu. Matte drar sig snart för att öppna mailen. Matte är stalkad! Förföljd av en roterande snopp! Ja, ni läste alldeles rätt. Matte blockerar den ena avsändaren efter den andra och lik förbannat dyker denna viftande jättesnopp upp när Matte markerar och blockerar många skräpmail! Som hamnar i inkorgen. En annons med väldigt många olika tyska avsändare, som erbjuder Matte ett preparat för att få en "monsterpenis", har bombarderat Matte den senaste tiden. Matte blockerar och rapporterar och försöker få bort skiten utan framgång. För övrigt kommer majoriteten av skräpet i Mattes mailbox från Tyskland, av någon anledning. Är Mattes efternamn månne orsaken? Man börjar ju undra. Alla tips på hur man framgångsrikt och för evigt stoppar denna erigerade och roterande monstersnopp mottages tacksamt.

torsdagmorgonen vaknade Matte och hundarna i ottan, till en värld som var väldigt vit. Sedan rullgardinen drogs ner på onsdagkvällen hade det kommit väldigt mycket och ganska blöt snö. Husse tog en utsträckt sovmorgon efter onsdagkvällens träning och när det ljusnade varefter insåg Matte att det var mycket snö som behövde flyttas, innan Husse och hundarna lite senare skulle gå till brevlådan. Trampande till snön på trappen och gången ut till vägen. Regn hade fallit på kvällen och sedan övergått till snö och nu var det minusgrader. Varenda tilltrampat steg skulle frysa till och bli knagglig is.

Av ren självbevarelsedrift gav Matte sig ut och skottade ren trappen och området framför, för att sedan fortsätta hela vägen till grinden och ut till den oplogade vägen. Närmare en decimeter snö, blöt i botten som var ofrusen och ännu regnblöt, behövde skottas undan. Matte ställde upp dörren från uterummet, där Modji och Aili låg och väntade på sin morgonpromenad, men ingen ville göra Matte sällskap utomhus. Fullt förståeligt. Fyra minusgrader och stormbyar! Inställda Gotlandsfärjor och kaos i morgontrafiken. Matte jobbade på och det snöade ännu lätt och blåsten sopade ner snö från taken. Det skulle bli jobb nog åt Husse också när han vaknade. Ofruset grus med blöt snö och sedan frusen snö överst var inget för snöslungan.

Så småningom var Matte nöjd och trappen och gången låg renskottade och fina, ut till det enda hjulspåret som skurit genom snön på vägen utanför reviret. Modji och Aili lät sig tacksamt släppas in i stugan och brasvärmen. Matte hade tänt i kaminen innan hon gick ut. Nu kunde Matte värma sig framför brasan med varmt kaffe, i väntan på att Husse skulle vakna så att Matte kunde klä på sig.

Mattes sovrum ligger innanför Husses sovrum och när Matte smög sig genom Husses sovrum välidgt tidigt, tog hon inte med sig sina kläder. Aningslös om vad som väntade utomhus. Matte hade alltså skottat snö iklädd kort nattlinne, morgonrock, jacka, halsduk, vantar och "spikskor". Inen mössa och inga byxor. Det fläktade fint underifrån och kan en del killar gå med kortbyxor året runt, så kunde väl Matte skotta snö i särken.

Husse blev glatt överraskad när han så småningom vaknade och gav sig iväg ut med hundarna på morgonpromenad. Halva jobbet var gjort och han behövde inte inleda promenaden med att skotta.

På eftermiddagen var vägen plogad och Matte tog med hundarna på en promenad. Dock inte iklädd morgonrock.

Om någon tycker att Matte är knasig,  så bjuder Matte så gärna på det. Matte hade ett problem och löste det på för tillfället bästa sätt. Tyckte hon själv. Snön måste bort och bort kom den.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)