Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

VILODAGEN

2017-04-19

Tisdag.

Tisdagar är väl inga officiella vilodagar som skall helgas kanske, men Påsken var inte så vilsam, med aktiviteter på olika sätt varje dag. Därför fick tisdagen bli en dag då Husse och Matte kände ett behov av att vara lite mer stillsamma. Varför även hundarna fick bli det. Viket inte innebar att dagen tillbringades i dvala. Tempot var lugnt och dagen togs som den kom, utan något planerat. Matte ägnade en hel del tid åt datorn och en del sökande efter viktiga uppgifter. Ibland är man extra tacksam över möjligheterna med internet. Men det gick förr också, om än på krokigare vägar med många telefonsamtal och brev. En tid då posten delades ut två gånger per dag och all post kom dit den skulle inom rimlig tid. Samtidigt som utvecklingen gått framåt så har den sannerligen gått bakåt också parallellt.

Matte ordnade ett godissök på gräsmattan åt hundarna, i den iskalla vinden och det glesa snöfallet. Husse tog med dem på en promenad i skogen, där det var halkigt och svårtraskat över såphala trädrötter på stigen. Under tiden försökte Matte få bort påskfjädrarna ur det lilla trädet framför huset, vilket gick halvdant med värkande fingrar. Bara händer i blåsten och kylan behövde värmas för fortsatt arbete.

Rätt snart visade Násti att hon ville gå in och när väl alla andra gått in i stugvärmen uttryckte både Modji och Aili ett önskemål om att få komma i lä i uterummet. Där de sedan valde att bli kvar rätt länge. När temperaturen sjönk under nollan utomhus, hade de fortfarande rätt många plusgrader där de låg, med fri sikt ut över vägen. Fotgängare var det inte så många denna dag, däremot kunde hundarna studera flera katter och rådjur som rörde sig på tomterna runt om.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)