Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ANTIKLIMAX

2020-10-25

Lördag.

Husse försökte skifta däck på släpvagnen och det gick inte särskilt bra. En bult var fastrostad. Efter att ha testat rostlösande medel ville han ha en bultsprängare. Ett redskap Matte inte hade varit i kontakt med, men Husse visste vad han ville ha. Efter lite googlande hade han upptäckt att en sådan skulle finnas på Jula. För att slippa trängsel hängde Husse och Matte på låset klockan nio. Det visade sig att man slutat sälja detta verktyg. Däremot sålde man stumphammare med ett mycket kort skaft! Något Matte saknat många gånger och blev glad åt att kunna hemföra. Om än sent i livet. Ett par hela handskar för höstliga hundpromenader kändes som ett fynd för några tior. Men tji bultsprängare blev det.

Husse tänkte att man hade bultsprängare på K-Rauta! Varför färden gick dit. Där hade man inga sådana verktyg. Dock en mängd fina ljusslingor inför julen och Matte mindes att flera stycken gjort sitt i fjol och beövde ersättas. Bra tillfälle en tidig morgon utan trängsel i butikerna. Men så himla tidig var inte morgonen längre. Hööks hade hunnit öppna och Matte behövde nya stövlar och det fanns att finna där.

Nu började det bli trängsel i butikerna och Lapskflocken begav sig norrut och hem. Matte frågade Husse vad plan B var för att kunna skifta släpvagnsdäck. Någon tydlig sådan fanns inte. Varför flocken for förbi avfarten till Brottby på hemvägen  och fortsatte till Norrtälje och Biltema, med ett sista hopp om att finna vad Husse behövde. Nu var det fullt med folk överallt i butikerna, denna dag då regnet öste ner oupphörligt. Få verkade ha förstått att smittspridningen ökar och att avstånd skulle hållas. Ungdomar i klump var ute tillsammans och för dem existerade inga smittor över huvud taget. De proppade igen och bildade trängsel vid kassorna. Husse hittade äntligen vad han sökte och hem for Lapskflocken.

Regnet öste ner och i väntan på det uppehåll som meteorologerna förutspått tog Husse och Matte en lunchpaus.

Hällregn övergick i skurar och Husse tog sig an jobbet med hjulen och Matte tog med hundarna på en promenad. När Matte och hundarna återvände hem stod släpet där helt ensamt och övergivet, så Matte tänkte att Husse till slut lyckats med sitt arbete, efter så mycket körande för rätt verktyg. Så var det dessvärre inte. Bulten satt där den satt och Husse hade gett upp. Släpet skall få besöka någon på området mer kunnig med större verktygslåda meddelade Husse.

Matte som slunkit in i en stor och spatiös matbutik i Norrtälje för komplettering av matförrådet, tog tag i middagslagandet. Fryst älgfärs från Lindesberg fick bli en köttfärsgryta och Husse blev glad. De två Lapska blev glada när de sedan fick fördiska kastrullen. Matte var glad åt att de nya stövlarna kändes sköna på promenaden!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)