Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HEMTJÄNST

2015-12-19

Fredag.

Elektrikern med praktikant återvände för att färdigställa alla inkopplingar som flyttats och ändrats när ytterväggen slogs ut och all el som hör till vattenförsörjningen med hydropress och annat måste flyttas. Nu var elen bruten och han kröp omkring med pannlampa mellan tvättmaskin och hydropress. Inte såg det bekvämt ut! Matte fick godkänna problemlösningar vartefter och höll sig därför i närheten.

Hundarna fick vänta på sin morgonpromenad och släpptes så länge bara ut på tomten för morgonrastningen. När allt var klart med det elektriska tog Matte en promenad med Lapsktrion i duggregnet och sedan fick de vara ute ytterligare när Matte fortsatte sitt städande av byggrester framför stugan.

Men regnet tilltog och hundarna och Matte valde snart att dra sig inomhus. Där fanns också att göra för Matte. Julstädning och pyntande känns avlägset när sovrumsgolvet fortfarande är belamrat och belysning saknas i nybygget. Matte började inventera alla sparade "bra-att-ha-sladdar" och andra elektriska pryttlar. Hittade både lamphållare, sladd och stickkontakt och ihopmonterat kunde detta bli en bra taklampa med sparad skärm och ett loppisfynd kunde snyggas till och få ny stickkontakt och funka som belysning vid tvättmaskinen. Man tager vad man haver! Resultatet blev över förväntan! Några överblivna plattor trall för balkongbruk blev lämpligt underlag intill tvättmaskinen, där överskottsvatten ibland kan flöda en aning. Med lite krativitet får man till personliga lösningar och sparar pengar. 

Hundarna är nyfikna på det nya rummet och framför allt Násti vill ha full koll på vad Matte pysslar med. Så de två tanterna hade sällskap av varandra där de avverkade många steg i stugan under dagen. Typiskt för äldre hundar är att de följer efter sin ägare mer. Med sämre syn och hörsel vartefter känns det tryggare att vara där ägaren är. Nu förefaller Násti både se bra med sitt öga och höra bra när Matte råkar tappa någon smula på golvet, men hon fyller 13 år i april. Just nu ser hon ut som hon skall fylla 3! Urfälld och slank i kroppen som hon är! 

Ett litet fönster väntades med budbil och Matte ville gärna vara hemma när det anlände för att få in det under tak i regnet. Hundarna fick ingen mer promenad under dagen, däremot ytterligare utevistelse för dem som var sugna. Mest sugen var Aili! Som slog sig ner i blötan på den vattendränkta gräsmattan och väntade på leksällskap. Men mamma Modji slog sig ner på verandan och bara tittade undrande på dottern där ute i regnet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)