Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SOMMAREN BORTBLÅST

2016-05-14

Fredag.

Efter ännu en frostig morgon steg temperaturen till tretton grader mitt på dagen. En kraftig och iskall vind fick Matte att önska att hon tagit på sig vantar när hon promenerade med hundarna längs skogssjöns stränder! En hård pålandsvind piskade vattnet till skum vid den lilla badstranden, där en ensam foppatoffel strandat. Likt en strandad farkost låg den där med klacken omgiven av vindpiskat vitt skum. En tavla på sitt sätt vacker och Matte fångade ögonblicket.

Men den isande vinden drev Matte bort från det utsatta läget vid vattnet och med hundarna sökte sig Matte upp till stugan på berget ett stycke inåt land. Den åldrade mannen som byggde den för femtio år sedan säljer den nu och Matte lockades av läget. Ingen trädgård, men inte heller något trädgårdsjobb. Ingen våldsam trafik precis utanför staketet. Bara berg och mossa och en vändplan där den lilla stickvägen slutar. En reträtt kanske. Men ingen bäck, ingen vedbod och inget glasrum. Visning på söndag. Ett lugnare läge?

Här mötte Matte och hundarna en spekulant som berättade om en mycket märklig mäklare! Hon ville ha huset utan att ha besökt det, varför hon lade ett bud långt över utgångspriset! Varpå hon blev starkt ifrågasatt av mäklaren som berättade hur många som ringt angående fastigheten och han behandlade henne påtagligt nedlåtande! Han var direkt otrevlig! Varför hon tog tillbaka budet och sökte rätt på ägaren för att informera honom om mäklarens ovilja att sälja! Nu var hon ändå intresserad och ville besöka fastigheten med det sjönära läget. En mycket trevlig stund blev det där på berget ovanför sjön, vid stugan som den snart nittioåriga mannen byggt med sina egna händer.

När Husse kom hem tidigt från jobbet drog han och Matte iväg till Norrtälje för att gå på vårmarknad. Enligt hemsidan skulle den pågå fredag till söndag. Vilket var helt fel! Framkomna till staden blev det uppenbart att den började först på lördagen! Vilken flopp att gå ut med fel dag i reklamen på nätet!

Så det blev några timmars trädgårdsarbete i stället tillsammans med hundarna. Som gärna rotar i Mattes nygödslade rabatter...

En stor eloge till SOS International!!! Som finns där när nöden är som störst!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)