Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INBÖRDESKRIG

2023-01-21

Nej, Matte avser med denna rubrik inte någon form av osämja inom flocken, mellan Aili och Dima. Vars kamp om en liten barkbit skedde i någon form av samförstånd, mellan den äldre tiken Aili och retstickan till tonårsgrabb Dima. En 'kamp' som för övrigt filmades av Matte och kan ses på FB/Lapsk Vallhund.

Nej, Matte avser med denna rubrik det närmast inbördeskrigsliknande tillstånd som de senaste veckorna råder i Stocholmstrakten. Minst en explosion i ett bostadshus eller skjutning mot någons lägenhet per dygn, är vad som sker för närvarande. Enligt polisen kommer det bli värre. Nej, det är inte bara i "särskilt utsatta områden" som detta sker. Nej, det är inte bara i områden som anges som "invandrartäta" som det smäller högt på nätterna för närvarande. På fredagen möttes Husse av bilder från Fruängen i media. En lugn plats där han växte upp och där alla granntanterna kände varandras barn och där man kände sig hemma överallt. En idyll på den tiden. Husse minns gärna kvarteren där han växte upp. Nu var platsen föremål för en ny skjutning. Man hade tagit sig in i trapphuset och skjutit mot en lägenhetsdörr. En lägenhet där det fanns barn. Under natten mor fredagen. På torsdagen var det en sprängning i ett trapphus i Årsta. Nära Älvsjömässan. Inte känt som problemområde och där bor vänner till Husse och Matte. 

Nyheter nu på lördag morgon: Fredag kväll och natt - Skottlossning i Solna, en död man är funnen. Bomdåd i Skarpnäck. Två personer greps efter biljakt. Automatvapen hittat i bilen. De gripna är båda under 15 år. "Troligtvis på väg att utföra en skjutning" enligt polisen.

Nej, Matte går inte omkring och är rädd för att bli skjuten eller få stugan sprängd. Matte är däremot skräckslagen inför vad som sker i samhället i stort. Inställningen att en människas liv inte är någon stor grej att släcka med en salva från ett automatvapen i händerna på en pubertal liten killle, som i sin tur hotats av äldre män. Skjuter inte han så skjuter de honom.

Rätt som det är befinner sig någon på helt fel plats vid helt fel tidpunkt. Tidningsbud och hundägare som är ute vid tider när skutningar och sprängningar skett lever farligt. Av poliser jagade bilförare är en fara för allmänheten.

Inbördeskrig mellan tjuvarna och poliserna. Att leka 'tjuv och polis' var populärt när Matte var liten. Nu är det på riktigt. På blodigt allvar och på liv och död. Fruktansvärt. Inte bara här och nu. Vad är det för samhälle vi har skapat egentligen. Alla vi som har varit med och jobbat och slitit och röstat på det vi trodde på under våra liv. Vad är det vi har lämnat över? Undrar Matte som inte bara fostrat två egna killar utan även andras barn i rollen som dagmamma. En glädje är det brev ett av dagbarnen nyligen skrev om fina barndomsminnen. Efter att själv ha blivit förälder.

Vågar några turister besöka Stockholm framöver?

Nej, något inbördeskrig var det verkligen inte när Dima retade gallfeber på Aili! Aili hade hittat en liten barkbit som tydligen var väldigt god. Den skulle Dima ha! Hans första taktik var att med full fart dundra rakt in i Aili från sidan! Det fick Aili att flyga omkull och hon rullade något varv på marken innan hon fly förbannad satte ungtuppen Dima på plats ordentligt! Därefter var Dima smartare och lyckades retas ordentligt med Aili, utan fysisk kontakt. Han lyckades dribbla av henne en liten bit bark och de tuggade sida vid sida, innan Dima fortsatte retas och störa Aili. Med hög svansföring och bus i blicken lät Dima inte Aili vara ifred. Rätt som det var visade Aili att hon hade stenkoll på situationen, genom att helt ignorera Dima och i stället intressera sig för en vittring långt bortåt vägen. Dima blev nyfiken och så stod de där och vittrade i vinden, för att sedan gå åt varsitt håll.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)