Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FULL FART I HELGEN

2012-12-09

Matte har inte kunnat undgå att denna helg förväntas alla normalfuntade kvinnor baka allt julbröd. Radio, TV och tidningar. Inför Lucia bakar ALLA åtmistone lussekatter och pepparkakor. När man ändå är igång bakar man därutöver mängder med julkakor av alla de slag.

Det har inte Matte gjort. Inte Husse heller. Matte har köp Christstolle och Lebkuchen på Liedl och följer därmed familjens traditioner. Lussekatter inköptes på julmarknaden och pepparkakor kommer att bakas när Matte inte har något annat för sig.

Det finns så mycket annat än bak, mat och städ man kan ägna sig åt.

lördagen tävlade Matte faktiskt igen. Inte förrän fram på dagen fattade Matte beslutet att trots allt åka iväg till Nacka och tävla. Lusten fanns inte. Motivationen fanns inte. Kul var det inte längre. Efter vad som hände förra lördagen. Men träna tävling kan man ju göra, när man är med på listan. Men seeeegt var det. Andra gruppen och banvandring 16.50. Slut först vid 19-tiden. Modji har varit splittrad och okoncentrerad. Lite seg även hon.

Väl på plats var det bara att ta sig i kragen och skärpa till sig. Varför Matte gjorde det.Rollspel kallas det. Det här är jätteroligt!!!! Å så kul!!!! Kom nu Modji så ska vi träna följsamhet!

Det visade sig att hälften av de anmälda i grupp ett uteblivit och likadant blev det i grupp två. Banan var betydligt svårare än förra veckan. Med många skyltar som skulle utföras springande. Matte startade som nummer två i gruppen och godisbombade Modji i omgångar innan, för att få kontakt.

Matte kämpade som en idiot för att få Modjis uppmärksamhet och höll god fart och viskade starkt uppmuntrande non stop genom banan. En skylt höll Matte på att sabba,genom att missa ett sitt innan framförsittandet, men kom på misstaget och gjorde omedelbart om.

Puh! Slut och ut. Matte hittade först inte dörren längst bort i ridhuset.....

Väntan i cateterian. Många minusgrader ute. Några bröt. Klart och prisutdelning. Alla som inte godkänts ropades upp först. Mattes protokoll hade kommit bort. Matte ropades inte upp. Så de som blivit godkända. Nummer 10 "Fia med Lotta" o.s.v. Mattes lapp var helt säkert borttappad. Men vadå. Så: "Placering 6 - Matte med Modji" på 90 poäng. ??????    :-/  ?  :-)    :-))  Trögfattad och misströstande gick det lite långsamt....

Men den gamla "rallyfröken" hade tittat och tyckte att det sett mycket bra ut. Domaren kommenterade: "Mjukt och trevligt med bra tempo". 

Söndag.

Hela familjen for iväg för att för Missing Peoples räkning söka efter en man som försvann i onsdags kväll i snöstormen. Under veckan har andra räddningshundar markerat på en specifik plats ut i vattnet. En skallgångskedja var sammankallad för att söka av ett skogsparti i närheten. Dykare fanns på plats.

Násti och Harry (Schäfer) sattes i arbete efter stranden och båda markerade, var för sig, vid stranden ut mot vattnet. Násti skallmarkerade. Det visade sig att de markerade på exakt samma plats där räddningshundarna markerat tidigare. Dykarna fick slå hål i isen för att kunna ta sig ut i vattnet. Sistlidna natt var det sexton minusgrader. De jobbade på så länge de orkade, men med en sikt som bitvis var bara en meter var det inte alls lätt att se en kropp på dryga fem meters djup. Till slut var dykarna stelfrusna och måste ge upp för dagen.

Matte fick ett telefonsamtal om att kvällens planerade julbord på en golfrestaurang med familjen ställts in. Vattnet hade frusit och inget julbord kunde serveras! Sönerna informerades. Men på hemvägen lyckades Matte boka käk på den nästgårds liggande golfklubben, som för första gången serverar julbord! Efter en lång dag ute känns det som en behaglig avslutning, tillsammans med familjen. Trots arten av aktivitet under dagen.

Antal kommentarer: 3

2012-12-09 17:55:56 - Barbro oc Rautas

Grattis till 90 poäng!! (flower) Då hjälpte det alltså att hålla tummar och tassar. Jag visste väl det. :)(star)

2012-12-09 21:17:12 - AnnaZ, www.raika.se

Hejja Hejja :D Grattis, det gick ju suveränt för er på tävlingen (flower)

2012-12-10 07:31:45 - Marianne

Tack! STORT TACK! :D(inlove)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)