Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SÅ URBOTA DUMT!

2018-05-26

Detta handlar inte om hundarna. Bara så ni vet och kan sluta läsa här och ägna er åt annat och viktigare.

Något med pinkoden funkar inte tydligen. Ändringen av den. Tillbaka till butiken för support. Matte tränar och tränar och tycker att hon är rätt duktig trots allt. Utan manual och bara genom att göra fel och sedan försöka göra rätt. Med den nya smarta telefonen. Perspektivet hissnar när Matte tänker på den äldre damen som bodde i grannvillan när Matte växte upp. Hon hade en telefon med vev i hallen! I kvarteret bredvid låg posten och telegrafstationen! Nu sitter Matte här med en mobil som hon skall lära sig kommunicera med på olika sätt. Samt ringa. Gamla snurrskivor på telefonerna har väl inte alla av er ens upplevt kanske. Men Matte tycker att det är kul, om än lite klurigt att hitta rätt bland alla funktioner för att kunna nyttja dem rätt. Aili finns som skärmbild och egna signaler är inlagda när den närmaste familjen ringer. Rösta på Jonhenrik klarade Matte också av. Men det sliter uppenbarligen på hjärncellerna!

Matte hade jobbat i trädgården med vattning och lite plantering och annat och skulle genomgå en tvagning inför helgen. Ren och fin från topp till tå klev Matte ut ur kabinen och skulle smörja in sin torrfnasiga lekamen med bodylotion. Greppade den vita flaskan med Nivea som hon trodde var Husses kvarlämnade flaska på hyllan, vit plastflaska från Nivea. Smorde in benen flödigt! Gnuggade och gned och halkade med händerna och fick inte huden att absorbera denna kräm! Matte stod där naken med vita smetiga ben, kladdiga ben! Gnuggade hårdare och så småningom försvann det vita, men kletiga och sliriga var benen likförbaskat. Vad vad det för märklig lotion Matte fått tag i?!

Matte använder inte läsglasögon. Inte sina ögon över huvud taget tydligen. Matte hade nytvättad smort in sig med Husses "Caring shower cream"! Tacka f-n för att huden inte absorberade denna! Nu var varmvattnet i beredaren slut och Matte fick spola av sig smeten med kallt vatten. Som tur var bara benen.

Husse frågade om tvagningen varit behaglig! När Matte visade sig i badrocken. Näää! Inte mycket på slutet. Han skrattade gott! Det får ni gärna göra också. Matte bjussar så gärna på egna dumheter. Är hårddisken överfull så är den. Husse skrattade så hundarna kom in och undrade vad som stod på. De förstod nog inte mycket, för de skakade på sina huvuden och gick ut i uterummet igen.

Antal kommentarer: 1

2018-05-27 16:51:21 - Anneli m flock

Vilken härlig flock ni är alltså!(flower)(star). Så jäkla tur jag kom på er i "grevens tid" :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)