Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

TVÅ VECKOR

2013-10-23

I dag, onsdag, fyller knytten två veckor. Alla fyra mår bra och utvecklas som de skall och Matte är djupt tacksam. De har börjat upptäcka varandra med stapplande steg och reagerar positivt när Husse och Matte kommer. Proppen hälsade Matte nyss med svansviftning vid valplådekanten! Hittills är de påtagligt lika varandra till sättet. Så är också deras föräldrar ett par som väl matchar varandra till kynnet. Båda är sociala och positiva och med på det mesta.

Tisdag.

Matte måste försöka röra på sig för att få de stora blodansamlingarna kring kroppen att resorberas och försvinna. Men där finns hinder. En stor limpa över höften hindrar både byxor och jackor att nå runt. Samt rörelsebegränsar fortfarande. Dock tog Matte med sig Násti och Modji på en skogspromenad, när knytten var nytankade på morgonen och sov gott i lådan. Násti uppträdde avvikande och Matte blev orolig för hennes hälsa. Vartefter framstod det tydligt att det nog var tvärtom. Násti noterade att Matte gick konstigt och inte mår riktigt bra och var ytterst vaksam och kollade varenda steg som Matte tog. På sin vakt hela tiden. Den känsligheten har hon överfört till sonen Epic som nu utbildas till assistanshund/diabeteshund.

Matte tog inte ett enda steg utan att noga kolla att fötterna lyftes och var fötterna sattes ner. Halkrisk och snubbelrisk överallt men det är skonsammare och ger bättre effekt att gå i skogen än på hårda och platta vägar. Promenaden var skön och avlöpte väl.

Husse kom hem tidigt och Matte fick en möjlighet att uträtta några ärenden nere i centrum. Násti fick följa med och Husse fick en möjlighet att studera knytt. Koppel och halsband inköptes till knytten. När de lämnar barndomshemmet skall de vara vana vid att gå i koppel. Samt åka bil och en del annat. Halsband får de vänja sig vid långt innan de skall gå i koppel. Tiden går fort. Men ännu dröjer det lite till.

Husse och Násti tog senare en skogsrunda mellan skurarna, medan skymningen föll.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)