Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDARNA LÄMNADES

2014-02-19

http://www.youtube.com/watch?v=58-atNakMWw

Av någon orsak så går det inte längre att på denna hemsida klistra in klickbara länkar? Ovanstående filmsnutt på Youtube delar Matte ändå gärna med sig av. Kopiera och klistra in för åtkomst. Kan getterna så borde väl hundarna kunna roa sig själva på samma sätt?! Något för en valphage, men i förminskad skala kanske.

Här nedan finns en film tagen vid samlingsplatsen för söndagens sök. Husses bil står i förgrunden med vit lapp på gallergrinden. Modji väntar i bilen. Husse bär gul reflexjacka och svart sotarmössa.

http://www.youtube.com/watch?v=eM_tkqxt2WY&feature=youtu.be

tisdagen sken solen åter! Matte tog en kort morgonpromenad med hundarna och tillbringade sedan en del av förmiddagen ute på tomten med dem. Hundarna leker rätt mycket med varandra. En del pinnar är jaktbyten och Modji brottas nu rätt mycket med Klonen. Det är helt otroligt hur lika de är! I allt utom svansen. Till och med blicken är densamma. Matte har redan blandat ihop dem vid något tillfälle, när de legat och sovit lite skymt bakom någon stol. När man bara sett huvudet.

Motvilligt drog sig Matte inomhus med hundarna, när solen steg allt högre på himlen. Matte måste bege sig in till stan och det var inget besök som lämpade sig för miljöträning av Aili. Husse skulle komma hem snart efter, så att hundarna, framför allt minstingen, inte skulle bli lämnad ensam för länge. För säkerhets skull (sladdar m.m.) stängdes de in i köket och glasrummet. Husse rapporterade senare att de förefallit ha sovit sig genom ensamheten. Aili hade inte ens dragit upp några leksaker ur sin leksakskorg.

Matte hamnade mitt i en storbrand i city. Kommen upp från tunnelbanan på Birger Jarlsgatan möttes matte av stickande rök och avspärrningar. Brandbilar och ambulanser. Det visade sig senare vara en restaurang på Biblioteksgatan som brann.

I samband med ett läkarbesök blev Matte motvilligt både uppmätt och vägd. Inte för att det behövdes, utan för att det var rutin. Trots att detta gjordes strax innan valpkullen föddes. Om det var på grund av flera månaders samvaro med en valpkull eller framskridande ålder, eller kanske en kombination vet inte Matte. Som tydligen på några månader krympt ytterligare en halv centimeter och minskat ett kilo. Byxorna blir allt längre och sitter allt lösare. Tack A. för tipset med barnkudde att sitta på i bilen! Det blir bra! Matte var i sin glans dagar 168 cm lång och är nu bara 163,5 cm. En väg många av oss tvingas vandra tyvärr. Man blir allt mer osynlig som gammal kärring. Rent bokstavligt talat. Inte skall man beröra åldrandets förfall heller. Varför många tror att de är ensamma om sina problem.

Den nyblivna mamma som nyligen bloggade om sin förlossningsskada vilken orsakade henne stora problem vid toalettbesök, fick en enorm respons! Hon intervjuades på nyheterna. Hon hade fått veta att "det var normalt". Det är så vanligt att det betraktas som normalt att kvinnor resten av livet har problem från bristningar! Dessa problem blir inte mindre med tilltagande ålder direkt.

På hemvägen färdades Matte en stund på tunnelbanan tillsammans med en ung man med en liten svart hund. Av Staffetyp men blandad med något mer. Storlek Staffe, inte Amstaff. I det svarta ansiktet stack flera grå fläckar av som ärrbildningar. Hunden och hussen lämnade vagnen strax framför Matte. Som sällan sett en mer hjulbent hund! Men bara hjulbent i övre delen av bakbenen. Från hasen och ner var benen kraftigt utåtvridna och fötterna pekade utåt. Rörelsemönstret såg inte kul ut. Den vevade sig liksom fram.

På bussen hem fick Matte sällskap av en husse med två rumänska gatuhundar. Med mycket Podenco i sig. Troligtvis. En hane och en tik som han ägnat mycket tid åt att socialisera och miljöträna. Tiken kom för bara två månader sedan och hade som ung hund anpassat sig väldigt fort i en helt ny miljö. Hennes husse var den stora idolen och tryggheten. Hanen hade börjat lära sig att husse fixade de andra hanhundarna. Han kunde slappna av nu. En trevlig bekantskap. Alla tre.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)