Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

A-KULLEN 2 ÅR!

2013-06-03

I går den 2 juni, på söndagen, fyllde Gátchis Átjájuoksa - Adja (Epic), Aiko (Lime), Pirak och Ante 2 år. Bröderna Brun hade födelsedag. GRATTIS!

Matte blev lite dagvill i månadsskifte och helg och glömde gratta i gårdagens inlägg.

Under söndagen var det 25 grader och solen flödade. Husse fortsatte med att kapa och klyva ved inför kommande vinter och Matte rensade ogräs, som av någon konstig anledning växer dubbelt så fort som de plantor Matte vill bevara. Det hade fallit 15 mm regn och luftfuktigheten var besvärande hög. Tungt att andas. Trädgårdsarbete hela dagen blev det och hundarna sökte skuggan och slappade. Förundrat iakttagande sina människor som inte begrep bättre. Men vissa jobb kan inte vänta.

Framåt kvällningen borstade Matte ur Násti nya mängder med underull och det är helt obegripligt att hon inte är en nakenhund vid det här laget! Matte hade lite kvar som måste göras i trädgården och Husse vandrade "Mopperundan" med hundarna. I skogen mötte han Wachtelhusse med hund och den höga och besvärande luftfuktigheten var det givna samtalsämnet. Gubsen pustade.

Ett besök gjordes sedan hos Cockermatte för att beskåda hennes sju Cockerknytt som nu är tre veckor gamla och gudomligt söta med sina olika teckningar av svarta fält på vitt. Färgen förändras fort och fram träder grått underifrån. Valpar finns att tinga! 

Valpsjuka! Matte är inte vaccinerad. När kommer Modji att löpa?

Antal kommentarer: 1

2013-06-03 23:25:09 - Anna, www.raika.se

Grattis till fina A kullen på deras två årsdag =)
tänk vad tiden går. ett gäng fin fina killar (heart)

ja du tänk om det fanns vaccinering mot valpsjuka för oss.
hade varit nått :P
vi väntar snart våra så då får jag min dos här hemma (heart)
Ska bli så underbart
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)