Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SOMMARDAG HEMMA

2014-07-05

Fredagen blev äntligen en sommardag! En dag som familjen tillbringade hemma med hundarna. Utomhus fjorton timmar i sträck. Lagom varmt tyckte Matte, men hundarna var ovana och sökte skuggan för det mesta. Bortsett från tokryck som Aili fick och rusade runt alldeles ensam på gräsmattan med en liten IKEA-råtta som hon kastade omkring sig! Härligt att se all denna energi! 

Även Matte hade uppdämd energi, när det gällde sommarblommorna. Som tillbringat mycket tid på verandan i skydd för störtskurar och kraftiga vindar. Taniga Penséer skulle bytas ut och ersättas med lite av varje som Matte inhandlat och haft stående ett tag. Vissna blommor i rabatterna skulle klippas bort, Rhododendronblommor nypas av. Matte hade att göra och höll igång hela dagen med detta. Husse klippte gräs och dammsög och fixade med sin bil. Nya klädseln gjorde underverk för helhetsintrycket!

När kvällen kom fanns det fina blommor överallt vid entrén och runt uteplatsen och på trappen. Matte njöt! Men nu ville kroppen vila. Hundarna ville inte vila! Nu var det svalare och Matte tog med dem på en långpromenad i området. Matte körande elmoppen. Ännu en omtänksam person stannade sin bil och undrade vad Matte råkat ut för. Matte som setts stavgå och åka skidor med hundarna på vägarna. När Matte berättade om moppen som en möljlighet att komma iväg på långpromenad med hundarna, när höften är utsliten, togs det som ett tips även för andra när kroppen trilskas och man vill komma ut en sväng.

För att vara en ljuvlig sommarkväll i ett fritidshusområde var det märkligt folktomt. Men det är nog så att karaktären på området börjar väga över till att bli ett område där allt fler bor permanent. Då åker de härifrån när det är semester. Matte och hundarna var tämligen ensamma på vägarna och det var ljuvligt! Modji fick ett ryck och skulle ha dragkamp i kopplet! Alla tre kunde småspringa med lösa och långa koppel och kvällen var ljuvlig med dofter från Schersmin och annat lite här och där. Även från Mattes egen trädgård. Vid hemkomsten var det 15 grader och hundarna var betydligt aktivare än tidigare på dagen. Aili och Modji behövde springa mer! Matte tog kryckan i ena handen och pinnen med rakblad i den andra. Sedan gick Matte på snigeljakt i trädgården. Mååånga var de och Matte decapiterade dem alla. 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)