Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LUGN LÖRDAG HEMMA. 

PIRAK BIM och CERT

 

2013-03-10

Gátchis Átjájuoksa Pirak blev BIM (Bäst i Motsatt Kön - näst bästa Lapska) och fick CERT i Kongsberg/Norge på lördagen! Rasspecial. Grattis Jonna!

Lördagen startade som alla dagar den senaste tiden med kyla. Tolv minusgrader. Så småningom lyckades solen värma upp luften till två minusgrader och den snötäckta tomten badade i värmande solljus. Sä länge man befann sig i lä för den isande nordan. Hundarna fick en liten promenad upp i skogen. Inte så lång, eftersom underlaget är svårgånget. Omväxlande iskalla nätter och solvarma dagar gör konstiga saker även med det tjocka snötäcket. Inte bara vägarna blir fulla med pucklar och håligheter!

Matte plockade fram varsin stor tuggrulle till Násti och Modji, som lät sig väl smaka. Modji står inte längre med rumpan i vädret och tuggar större föremål. För åbäkigt med den tunnliknande kroppshyddan. Matte bredde ut renskinnet på snön, där Modji valt att hålla till. Underredet måste skyddas mot kyla!

Husse fixade och donade lite här och där kring huset. Grindstolpen ändrar läge i de varierande temperaturerna och ömsom går inte grinden att stänga, ömsom inte att öppna. Än hit än dit vickar stolpen när marken ändrar läge. Matte hjälpte solen på traven och högg och skyfflade i de enorma snömassor som isarmerade rasat ner från taket på framsidan av huset. Lite mark måste friläggas för upptining och byggande av knytthage förfärande snart. Men Mattes ork var lite begränsad med förkylning i kroppen och jobbet tungt att utföra. Lite skillnad blev det dock.

Ännu på lördagkvällen visade Modjis temp inte någon förändring. När den dyker kraftigt, är födseln att vänta inom ett dygn.

I dag, söndag morgon, har Husse och Násti dragit till Södertälje för att åter göra ett försök att hitta den kvinna som försvann den sista januari. Tillsammans med Missing People och folk som går skallgång. Några stränder är oavsökta med hund och kanske kan de hjälpa till att ge anhöriga ett avslut.

Antal kommentarer: 2

2013-03-10 17:37:39 - Anna, www.raika.se

Grattis till snygge Piraks Cert o Bim
en väldigt fin kille (heart)

2013-03-11 08:19:01 - Marianne

Tack så mycket!:)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)