Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SMÅ MARGINALER

2016-10-26

Här är resultatet från lagtävlingen och man kan se att det var mycket små marginaler mellan några lag. Även resultatet stationsvis är utlagt i en fil. Det visar sig att på den sista stationen på lördagkvällen, den stora bergtäkten, fick Lag Gátchis högst poäng av alla lag! Där Lime och Limehusse fyndade båda de två figuranter som var utlagda. Där Aili visste var den ena av dessa figgar var gömd på ett ungefär i den starka vinden, spikade morbror Lime vittringskällan och markerade. När laget kom till denna station var Husse och Matte mycket glada åt att det inte varit en himla massa gående under dagen.... Tji fick de! En timmes gående kors och tvärs, upp och ner, väntade och på väg tillbaka till bilen kändes det i benen efter att ha varit igång sedan morgonen. Både Husse och Matte kände att åldern tog ut sin rätt. MEN - laget fick högst poäng av alla lag på denna station! Yes!

 

Från FB:

And the winner is..
1. Räddare kan ingen vara, 1 799,5 poäng
2. RedMan, 1 702,5 poäng
3. Young Blood , 1 586,5 poäng
4. GÁTCHIS, 1 566,0 poäng
5. Virriga tvåorna, 1 431,0 poäng
6. Larrys Lärjungar, 1 427,0 poäng

 

Mer info samt en del bilder i bifogad PDF.

Tack för oss! // Lag Stockholmsdjävlar med vänner

Å andra sidan fick laget lägst poäng på en annan station. Även laget Larrys Lärjungar vann en av stationerna - samt kom sist på en. Något lag har ett ekipage som tävlar elit i rapport och något har ett ekipage som är suveränt på spår och är aktiv patrullhund med regelbundna övningar. En del hundar är helt suveräna på uppletande och andra är mindre suveräna. På en lagtävling testas en mängd olika saker och här gäller det att vara mångsidig och inte fackidiot. En räddningshund som skall hitta försvunna människor måste vara mångsidig, men alla kan inte kunna mycket om allt. Man har sina specialiteter och det lag med flest strängar på sin lyra lyckas bäst. Utöver hundarnas prestationer poängsätts lagets samarbetsförmåga, snabbhet, ordning och reda samt säkerhetstänkande! Ett helhetsintryck påverkar också betygsättningen. På en lagtävling kör man inga egna race!

Här är det LAGET som gäller. Precis som vid en skarp insats! Samarbete och tillvaratagande av allas samlade förmågor är viktigt och utslagsgivande. Inget för den som vill framhäva sig själv och sin hund alltså! Här gäller social kompetens hos både förare och hundar, som tillbringar all tid under tävlingen tätt inpå andra individer. Lag Gátchis delade till exempel sovrum liksom övriga lag och lagets hundar sov två nätter i burar tätt intill varandra och andra i en stor matsal/konferenssal. Inget för ensamvargar alltså.

Måndagen ägnades åt återhämtning. Hundarna var trötta och sov mycket. Sökte sig till olika rum efter att ha trängts ihop med varandra och andra i helgen. Matte vilade sin hälsporrefot som inte var alltför glad efter allt gående. Den har varit grinig hela sommaren men gåbar, men fick i helgen nog. Ute regnade det hela dagen. Inne brann brasan i kaminen. Inte blev det så mycket utevistelse på tisdagen heller, men mellan skurarna var hundarna och Matte ute ett par vändor. Utan långa promenader. Bara rastning.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)