Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LAPSKTRION I SALTSJÖBADEN

2017-05-08

Söndag.

Betydligt kyligare hade det blivit över natten, med en isande vind från norr. Lapskflocken tog farväl av besökarna på morgonen, när Nástis barnbarn skulle iväg och leta vägglöss. Husse och Matte uppskattar mycket när de hundar som har sina rötter i den egna "Gátchiflocken" får använda sina arbetsegenskaper och visa vad de går för. Inkluderat inte bara dem som faktiskt fötts i den egna stugan, utan även deras avkommor. Uppföljningen är ju så intressant och så viktig.

Husse och Matte tog mitt på dagen en tur ner till golfbanan, då Husse ville komma igång med golfträningen efter ryggoperationen och då tyckte han att det var lämpligt med lite skonsam puttning. Putta golfbollar tyckte han att även Matte kunde ägna sig åt en stund, trots total avsaknad av bollsinne, så då fick det bli så innan en söndagslunch ute i solen vid klubbstugan. Matte fick låna en klubba lämplig att träna puttar med och insåg rätt snart att den nog inte passade så bra egentligen. Matte vill slå till vänster, men klubban var ämnad för den som vill slå till höger. Så himla noga kan det väl inte vara, tänkte Matte och avstod den långa promenaden för att byta klubba. Vilket slutade med att Husse slutade träna och mycket road, på nära håll, studerade Mattes teknik. Där bollarna rullade i stort sett exakt som Matte ville ha dem, trots en bakvänd klubba. För att bara putta runt en boll mellan några hål duger säkert även en bandyklubba. Hur svårt kan det vara?! Hela golfindustrin är säkert överdimensionerad. En klubba för att så långt, en för att slå kort och så vad som helst i form av pinne tjockare nertill duger att putta med. Eller? Att det går att putta framgångsrikt med en klubba vänd bakochfram, roade även den som i golfshoppen lånat ut klubban.

Några timmar ägnades sedan åt att fixa färdigt med odlingslådorna och åt att sätta tidig potatis. Det börjar kännas i kroppen att många säckar jord och gödsel flyttats runt och tömts. Närmare bestämt totalt tjugo säckar bara i lådorna. Samt ytterligare flera säckar gödsel som är kvar att tömma på olika håll i trädgården. Till bilen, från bilen och sedan ut till slutstationerna på tomten. Husses rygg måste skonas ännu en månad. Matte får se det som styrketräning, där lyften måste göras med benen.

På kvällen fick hundarna följa med till Saltsjöbaden, när en nära och kär person skulle besökas på en rehabavdelning. En solig vårkväll när björkarna just slog ut i Saltsjöbaden var en ren skönhetsupplevelse. När man kör rakt ner mot vattnet och kvällssolen träffar den magnifika vita och slottsliknande byggnaden Grand Hotell, är det en ren skönhetsupplevelse! Inte mycket sämre var det när solens sista strålar träffade det nästan lika magnifika och lysande vita och slottsliknande sjukhuset, liggande nere vid stranden. Hundarna fick tyvärr inte följa med in, men de hade en fantastiskt fin utsikt från sin plats i bilen, mitt emellan alla vackra byggnader och stranden där jättelika segelbåtar nyligen sjösatts. Om de nu hade brytt sig om att titta ut.....  Matte var nog den som tittade mest på alla de vackra husen, båtarna och vårgrönskan i trädgårdarna. En fin kväll.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)