Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DÅLIGT FLYT

2012-08-16

Den senaste tiden har det varit "lite mycket" som man brukar säga. Saker har strulat på olika sätt. Husses bil är äntligen frisk och kodad och hemma hos familjen! Matte har ännu inte fått någon ny batterilucka till sin mobil, som killen på Tele 2 lyckades sabba. Samt lite annat tjafs. Så varför skulle inte Mattes dator krascha också?! Det hände på torsdagmorgonen, just som Matte kört igång den. En attack utifrån låg och väntade. Enda sättet att reparera var genom att köpa ett specialprogram. En gång tidigare har detta hänt och därför hade Matte nu en extern hårddisk dit allt kopierades. Annars hade samtliga foton gått förlorade. Även de bilder som Matte tog på Spetsbergen och som Matte ännu inte hunnit titta på!

onsdagen tog Matte en långpromenad med hundarna och klippte sedan gräsmattan igen. Den har blivit tät och tungklippt av allt regnande och Matte kämpar på med handjagaren, för en snyggare matta tillika figur. Ännu ses resultatet endast på gräsmattan dessvärre.

Matte hade ett ärende ner till centrum och tog med hundarna för att titta in hos kompisen G. på hemvägen. Tre mycket besvikna hundar fick bli kvar i bilen, i stället för att komma ut och ta tomten i besitning. Det visade sig att familjen var borta. Så snart Matte lämnade stora vägen stod de tre hundarna i bilen och hoppade jämfota av glädje. De slokade påtagligt när Matte for iväg igen utan att de fått träffa kompisen Alaska.

torsdagen for Matte och hundarna till Vettershaga och den lilla sommarstugan för att fixa lite mer. Matte tätade med silicon runt diskbänken och hade med sängkläder för eventuella övernattare nästa vecka. Hundarna skrotade omkring lite här och där och Gázzi har kommit på att hon kan gå in genom köksdörren och hitta Matte när Matte försvunnit. Så går Gázzi rakt igenom huset och lägger sig på gårdstunet igen. Gázzi vill ha koll. Hon verkar också gilla att gå in genom köksdörren och ut genom ytterdörren. Bara så där. Som ungar uppskattar hon att passera igenom! Násti och Modji roade sig på egen tass och Matte såg inte till dem så mycket. Då och då kom de och kollade vad Matte gjorde och försvann snart igen.

På kvällen tog Husse först en skogspromenad med alla hundarna medan Matte klippte mer gräs och röjde lite i lillsstugan inför Nástidottern Lihkkus ankomst på lördag. Därefter kokade Husse potatis medan Matte tog Násti och Modji på en sprinttur med cykel, nu när de redan var uppvärmda. Det fanns mycket spring kvar i hundarna och Matte lät dem springa! Konditionen förefaller vara god, då de inte var flåsiga vid hemkomsen, trots den relativt höga farten. Matte flåsade inte heller. Faktiskt. 

Nu återsåt att hoppas att inte även Husses dator kraschar. Om här inte skrivs något nytt, så beror det på att familjen inte har någon dator mer.....

Ännu funkar den fasta telefonen, om någon vill något.......  Brev fungerar också. För det mesta. Även om ca 6.000 brev försvinner årligen.

 


 

Antal kommentarer: 1

2012-08-17 14:21:58 - Anette o 4 lapska

Kul att din kondition verkar bra. Själv har jag fläskat på mig lite granna de sista veckorna. Hundarna, inkl Signe får endast en halvtimmes promenad i skogen nu, dock lösa. Tycker det räcker för den digivande, än så länge. Sedan rör de sig i trädgården och jag ! En del. Inte så mycket motion som de (och jag) är vana vid precis....Men det ändrar sig snart....
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)