Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

LUGNT I LÅDAN

2019-06-27

Tisdagen förlöpte lugnt. 

Aili kollades med jämna mellanrum avseende färg på slemhinnan på insidan av överläppen. En blek slemhinna indikerar en inre blödning i detta läge. Hon tempades och temperaturen låg på 39,3, vilket låg inom ramen för normal förhöjning. Så länge den låg under 39,5 var det helt normalt. Hon hade en normal blödning från vulvan och hon var noga med att tvätta sig. Hon skötte sina knytt exemplariskt och såg till att de fick kissa och bajsa. De behöver massage av sin mammas tunga för att tömma tarm och blåsa. Aili höll till och med fast sina knytt för att kunna sköta denna syssla, genom att lägga tassen eller benet över dem. Lill-Nemo visade redan att han gärna drar iväg och upptäcker sin omgivning helt ensam. Lådan är stor för att ge knytten en möjlighet att ge sig iväg och för Matte att kunna studera dem. Sunda knytt hittar alltid tillbaka till sin flock, när de behöver den för mat och värme. De fyra små bruningarna klarar alla av detta fint redan. Matte fanns till hands för stöd åt Aili, men inte vid lådan hela tiden. Aili signalerade tydligt att hon gärna ville ha sina knytt för sig själv. Hon hörde dock att Matte fanns i huset hela tiden.

Onsdag.

Aili gick upp och ut i köket när hon hörde att frukosten var på gång och hon gick ut på en kopplad rastningsrunda några gånger under dagen. Hon serverades först en tidig "morgonshot" bestående av två äggulor och en matsked druvsocker och senare en stor frukost med väl uppblätt valpfoder. Hon var pigg och vaken redan på morgonen och hade nog kunnat vila fint under natten. Liksom Matte i sin säng bredvid valplådan. Tempen låg stadigt på 39,3 och slemhinnan såg normalfärgad ut. Ailis mage sköter sig fint och aptiten är det inget fel på! Hon får mat fyra gånger om dan nu, valpfoder, varav två stora portioner och två mindre än så länge. Lite extra godis blir det för att glädja Aili och för att vänja knyttmagarna vid lite av varje.

På kvällen åkte Husse och Modji iväg för träning i en bergtäkt. Där bjöds Modji på ett stort frisök i sprängstenmiljö, i par med svärsonen Nemo! Något båda uppskattade! Vid fyndad figurant skötte de sig utmärkt och hövligt och delade snällt på godisbelöningen från figgen, utan att bli osams.

Modji var påtagligt glad när hon kom hem några timmar senare! Hon hade mycket att berätta för Matte! Aili var mest intresserad av att få sitt sista kvällsmål, när Modji fick sin senarelagda middag.

Husse och Matte slog sig ner en stund och öppnade bubbelflaskan från grannen och firade! Knytten fyllde två dygn och med en dag i sänder har det nu gått två dygn  och alla ser ut att må bra.

Bilder finns det många! Matte håller på att samla ihop från sin och Husses mobil, gallrar och går igenom vad som är suddigt och inte, sevärt och inte. Lite photoshoppande kan behövas här och där och för krympande till hanterbara storlekar.

 

Antal kommentarer: 8

2019-06-27 17:10:08 - Lena

Vad skönt att höra att det har gått under omständigheterna bra till slut! Stort grattis till mamman, mormodern, Matte och Husse!

2019-06-27 20:45:57 - Marianne och Larry

Ett stort TACK från oss alla! (heart)

2019-06-28 09:16:51 - Saivi m flock

Stort Jättegrattis syrran! Snyggt jobbat!
Vad roligt att få bli moster igen!
Hoppas vi ses snart!(heart)(star)

2019-06-28 12:05:51 - Marianne

Du får väl komma ner och träna lite tillsammans med din morsa!:)(heart)

2019-06-28 16:56:15 - Saivi m flock

Ja nu börjar det bli dax igen tycker jag!
Tasskram i mängd!(heart)(star)

2019-06-28 17:32:19 - Marianne

Systerknytten måste miljöträna innan de flyttar till sina nya familjer!

2019-06-28 21:44:28 - Eva

(inlove)(heart) vad ni gör det bra. Stort Grattis Tasskramar(heart)

2019-06-29 11:29:35 - Marianne och Larry

Tusen TACK! Välkommen i Gátchisflocken!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)