Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INTERNATIONELLT VETERANCERTIFIKAT

2023-08-02

Onsdag.

Som en del av er har märkt så blev det bara en rubrik kvar av onsdagens inlägg. Detta på grund av att helt plötsligt försvann internet/ fiberuppkopplingen innan det som skrivits hunnit sparas. Det gick inte att komma ut på nätet och det gick inte att ringa någonstans. Inte förrän Husse tagit bilen ett stycket hemifrån gick det att anmäla felet, som var omfattande.

Så här dagen efter, på torsdagen, visar det sig att ett stort strömavbrott inträffat nere i byn, där macken med butik liksom pizzerian hade varit tvugna att stänga. Felet var åtgärdat på sena eftermiddagen.

Matte börjar om och fortsätter under den på onsdagen redan skrivna rubriken:

När Aili ställdes ut i Gimo på en internationell utställning fick hon ett cert, ett veterancacib och ett internationellt veterancertifikat. I ett inlägg då på FB ifrågasattes huruvida en veteran kunde få ett cacib, vilkelt var kryssat på kritiklappen.

Med posten kom nu ett litet kort från SKK med intyg om att Aili fått ett "Internationellt veterancertifikat för CIB - V." Vilket är nytt sedan hösten 2022 och kanske är förklaringen till varför rutan för cacib markerats på utställningen i Gimo den 28 maj.

Klicka för större bilder.

Matte har inte riktigt grepp om vad detta i praktiken innebär, mer än att Aili kan ställas ut utomlands. Att hon kan få andra titlar men inte så mycket mer. Aili har ett svenskt utställningschampionat nu. Hon har ett cert från en internationell utställning och ett cert från en nordisk utställning och hon har ett internationellt veterancertifikat och ett nordiskt utställningscertifikat. Husse älskar att åka på utställning och titta på alla människor! Vad Matte tycker och tänker om att ställa ut Aili något mer vet hon inte. Men en Lapsk veteran i gott skick kanske kan vara värd att visa upp igen. Ailis mormor Násti ställdes ut även efter erövrad championtitel av just den anledningen.

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2023-08-03 12:30:47 - Anne-Lise

Kæmpe tillykke med de fine titler (star)

2023-08-03 13:10:05 - Marianne

Tusen tack!
Brain and beauty - som mormor Násti (heart)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)