Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDARNA FICK GÅ PÅ NYA VÄGAR

2023-05-27

Matte och Husse har nu fått information om att mannen som körde som en idiot i området och som passerade Matte och hundarna i extremt hög fart och mycket tätt inpå i måndags kväll, nu är välkänd hos polisen; som varit på plats två dagar denna vecka och som skall patrullera här i mån av tid. När den här mannen är ute och kör är han drogpåverkad. Han betraktas som farlig. I måndags kväll var han "hög som ett hus".

Bra att veta. Men oerhört trist och bedrövligt att inte kunna känna sig säker någon enda gång när man går hemifrån på en hundpromenad. När man bor i skogen i ett fritidshusområde med smala och slingriga vägar.

Fredag.

Matte skulle tillbaka till ögonläkaren för en efterkontroll och Husse hängde med tillsammans med hundarna. Medan Matte var hos doktorn gick Husse en promenad i närheten. Ett lugnt område i Alvik, Bromma, med låga flerfamiljshus längs gator med trottoarer och mycket grönska. Här finns spår av en gammal gård intill vattnet och många träd är väldigt gamla. Husse och hundarna mötte två tjejer från ett hunddagis med varsitt knippe småhundar i koppel. Aili och Dima låtsades inte se dem. De hade fullt upp med alla nya dofter längs vägen. När Husse berättade för Matte om den lugna och behagliga hundpromenaden i Stockholms utkant kändes det aningen absurt. Här kändes det lugnare och säkrare att hundpromenera än på de smala asfalterade vägarna, utan trottoarer, i det egna bostadsområdet ute i skogen! En del hundägare börjat ta bilen härifrån när de skall gå på hundpromenader. Man är rädd för att röra sig längs vägarna här. Hundattacker har det varit flera och bilförare kör fortare än vad vägarna tillåter. Skall det behöva vara så här?!

Icke förty bet Matte ihop och tog med hundarna på sin vanliga promenadrunda även denna kväll. Vägarna låg öde. Bilen som framförs av drogpåverkad förare stod hemma. Hunden som attackerade framför allt Dima var instängd. Matte kom välbehållen hem, liksom hundarna, även denna kväll. Varken Aili eller Dima har tagit någon skada av veckans händelser. De pinnar på som vanligt och håller koll på alla dofter längs vägarna.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)