Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

INOMHUSTRÄNING

2014-10-16

Onsdag.

Matte och hundarna tog en stavpromenad på en halvtimme mitt på dagen. Det flöt på fint och Mattes ben går bättre än på flera år. En märklig och härlig känsla! På dagen sex veckor efter operationen. Matte håller på att få tillbaka sitt liv. Livskvaliteten har förbättrats.

På kvällen tränade familjen i kulvertarna och källarutrymmena under en skola i Täby. Hundarna bands upp i olika smårum i anslutning till trapphuset och alla var duktiga och höll tyst. En nödvändighet när det pågick ett stort föräldramöte med knökfull parkeringsplats. Rektor tittade ner och konstaterade vilka som befann sig i underjorden och att hundarna var med. På något sätt spreds informationen och snart stod två hundintresserade tonårstjejer i kulverten och var nyfikna på räddningsträningen. Kul! Träningsgruppen är varmt välkommen av skolans ledning.

Modji fick ett stort frisök tillsammans med Mattes vikarie på den i helgen stundande lagtävlingen. Teambuilding! Inga problem. Násti fick ett liknande sök med fem figuranter utspridda i området. Hon är i god form och jobbade bra. Aili fick fyra figuranter utplacerade mer eller mindre öppet och synligt i kulvertern och så fick hon den figurant som hon skulle hitta, vars tröja hon luktat på, gömd längst inne i källarutrymmet i mörkret i ett stort fläktrum. Aili nosade snabbt på Husses sko där han satt i ett litet utrymme bakom en dörr, hon sniffade till i luften när hon sprang förbi nästa figges ben som hängde över kanten från en mörk nisch. Aili jobbade vidare och hittade en helt öppen figge sittande på en stol längs vägen i kulverten. Henne tog hon lite närmare kontakt med, men lämnade henne snabbt och hittade sedan en figurant liggande platt på ett bord. Hans skor fick också en snabb sniff i farten och Aili släpptes sedan in i källarutrymmet. Hon hade inga problem med all vittring från alla tidigare ekipage som jobbat där och gamla legor/gömställen. Aili stack raka vägen bort till fläktrummet och hittade den figgen som saknade sin kofta! Som härmed överlämnades. Duktig Aili belönades med skinkpastej ur tub. 

Övriga deltagande hundar gjorde också mycket bra ifrän sig i denna svårsökta miljö. Där väldigt mycket hänger på att kunna läsa sin hund. Tack alla för en lyckad träning!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)