Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDARNA ÄLSKAR ALL SNÖ!

2023-02-24

Torsdag.

Det snöade under natten. Det snöade hela dagen. Inte så att det vräkte ner, men snötäcket fylldes på. Snö föll konstant. Husse åkte till gymmet och Matte tog tag i snöskyffeln fram på förmiddagen. Hundarna lekte och de lekte och de lekte! De brottades, de jagade varandra och brottades lite igen. Tuggade på pinnar och så jagade de varandra och brottades lite mer. Matte skottade. Husse kom hem och skottade. Matte gav sig ut på promenad med hundarna. Oplogat. Klibbig snö. Snökedjor på skorna med hakar som skulle bita i isen under snön. Endast en person hade gått på vägen före Matte och någon enstaka bil hade passerat. Mattes fötter fastnade i det klistriga underlaget. Den klisterklibbiga snön fastnade under Mattes fötter. Hundarna var glada. De hann nosa hur mycket som helst! I en evighet traskade Matte kvarteret runt med sina hundar. Envist. Att vända var ingen idé. Det var ju samma lika åt alla håll. En promenad som brukar ta en kvart vid barmark i rask takt tog en dryg halvtimme. Matte fick snöbollar under fötterna. Matte blev rund under fötterna utan alkohol.

Hundarna ville leka vid hemkomsten. Matte skottade lite mera. Husse gick in. Matte borstade trappen en sista gång innan hon och hundarna gick in i stugan även de.

I kvällningen visade vakthunden Dima vad han går för! Helt plötsligt började han skälla intensivt vid altandörren mot husets framsida. Hans skall kommer från tårna och det är grovt som från en gigantiskt stor hund. Aili hakade på och att flocken fått besök var rätt tydligt. Grannkompisen var på ingång och hundarna blev glada! Först blev hundarna hälsade på. Sedan undrade kompisen om flocken varit inomhus hela dagen. Inga spår syntes i snön. Det såg oskottat ut. Kompisen kom från jobbet och hade fått stå i kö i en evighet. En lastbil hade ställt sig på tvärs över E18 Norrtäljevägen på grund av snöandet.

Men nej. Matte vill fortfarande inte flytta söderut. Matte gillar också snö. Men kanske inte just klibbklistrig blytung snö som fastnar under fötterna.

Varken Aili eller Dima plågas av snö som fastnar mellan tårna.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)