Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HÖST

2013-09-03

måndagen kom hösten! Ösregn och iskall nordlig vind. Bara några plusgrader under natten. Matte eldade i kaminen för första gången efter sommaren. Enligt vädergumman på Radio Stockholm skulle ett uppehåll ske helt kort mitt på dagen. Detta uppehåll varade i en timme och då hann Matte gå "Mopperundan" med hundarna. Solen sken och skönt var det! Hundarna åt blåbär febrilt på sina favoritställen. Mörka moln hopades och familjen hann precis hem innan nästa häftiga skur kom.

Så småningom drog molnen iväg och höll man sig i solen var det riktigt njutbart. Men nordan bet rejält och i skuggan var det inte nådigt. Matte fick äntligen ner den Syrénhortensia som stått i kruka länge. Plats för plantering har varit lite osäker och oavsett har det varit stenhårt att gräva. Nu gick det lättare och planteringsplatsen blev intill lekstugan. Ihop med rosorna kommer den att bilda som en liten egen trädgård / berså kring bänken mot lekstugans södervägg. Ganska gulligt och lite romantiskt. Just nu blommor luktärterna mot väggen och Mormors jättepelargon lever och frodas. Stor som en buske, där den står på verandan till lekstugan. Här hölls Matte när Husse kom från jobbet och solen sken och det var lä vid lekstugan. Husse och Matte njöt en stund på den lilla tvåsitsbänken i sällskap med hundarna. Även om romantiken i den romantiska omgivningen inte svämmade över direkt, så blev det en stunds behaglig avkoppling, med lite vardagssnack.

Solen fortsatte att skina och familjen höll sig kvar ute till dess den sjönk bakom grantopparna på berget i väster. Men sedan ville hundarna hellre ligga på den uppvärmda glasverandan och Husse tog med dem på ännu en "Mopperunda" i skogen uppe på berget, där solen fortsatte att skina ett tag till.

Tid för ultraljud är beställd i nästa vecka.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)