Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

REPRIS

2012-08-13

Söndagen blev en repris av lördagen, i stort sett. Men inte helt. Nu hade både Husse och Matte plockat fram skallarna från platsen under armarna och tänka sig! Allt som skulle med ut till Vettershaga kom med till Vettershaga! Till och med hundarna! När så mycket annat skulle kommas ihåg. Ursprungligen fanns andra planer för söndagen, men glömmer man så glömmer man.

Nu blev i alla fall snickerier och tak på verandan vitmålade, ända till dess färgburken var slut. Det återstår en hel del vitmålande dock. Den lilla grinden mot skogen lyckades Matte olja in till hälften, genom att krama ur varenda uns ur burken och pensla rent insidan av locket dessutom. Återstår en halv liten grind och en hel liter ny olja måste inköpas. Snopet.

Nu fick Matte äntligen ordningen på det elektriska. Tre fönsterlampor är nymonterade med nya och separata sladdar. Ihopskarvade med "sockerbitar" och eltejp. Ny stickkontakt är monterad på en golvlampa och skarvsladdar arrangerade. Men lite lyckades Matte ändå klanta till det.....  Glödlampan till en fönsterlampa visade sig vara trasig. Eventuellt gick den åt när Matte monterade ny sladd och dinglade oförsiktigt med armaturen. Matte hade under lördagen provisoriskt snurrat ihop "tåtarna" i sladdbitarna i väntan på "sockerbitar" och tejp och glömde att sladden redan var kapad och skarvad..... när hon satte stickkontakten i vägen för att kolla glödlampan.

Jäklar vad det small! Nu höll inte Matte just i de blottade ledarna, utan i stickkontakten, så någon fara var det inte. Men säkringen rök och Matte skämdes grymt mycket över att ha haft lite för bråttom med att kolla glödlampan. Som konstigt nog var hel. Både före och efter smälllen. Nu lyser det lite här och där i stugan, när man trycker på olika knappar. Vilket kan behövas när mörkret faller allt tidigare på kvällarna.

Hundarna repriserade sin tillvaro på tomten. Gázzi intog sin plats på gårdstunet och de övriga två begav sig ut i terrängen. Modji går gärna längs med staketet, varför en extra koll gjordes där djurstigarna korsat tomten och lett ut i skogen. Med allt regnande kändes det som om några stolpar behövde bankas ner mer och nätet sträckas här och där. Vildsvinen utanför måste hindras från att få in ett tryne och böka upp nätet. Likaväl som en hund måste hindras att följa ett spår ut under en sladdrig nederkant på nätet.

På kvällen tog hela familjen en långpromenad genom området hemmavid och Husse häpnade över Gázzis framåtanda.

Husses bil har varit på semester länge nu. I många veckor har den stått på verkstad. Eftersom en kille som skall skicka en kod från London har varit sjuk....  Konstigt nog förväntas han vara åter på jobbet på måndagen. OS i London avslutades på söndagen. Sammanträffande?  

Antal kommentarer: 1

2012-08-13 18:52:39 - Anette och 4 lapska

Ja OS är slut....Idag började jag träna lite Rally med Signe. Det var skoj. Vi hinner inte med nån ny start i lägre i höst, finns inga spårtävlingar då 75 dagar gått. Så lite lydnad och rally kan vi ju tävla i höst iallafall :)
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)