Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

FAVORIT I REPRIS

2014-12-03

tisdagen gick Matte först upp i skogen en sväng och lät hundarna vara lösa för morgonrastning. Därefter for Lapskflocken tillbaka till Norrtälje! Det var ju så trevligt att promenera där med hundarna. Många vägar fanns kvar att vandra på och inte minst alla gångvägar längs med ån. Nu traskade Matte på lite snabbare, för motion av både sig och hundarna i den iskalla vinden. Dagen innan var det vindstilla och läge att strosa omkring, men nu gällde det att hålla värmen.

När Matte och hundarna passerade busstorget, den forna stationen för Roslagsbanan som fått en kortare sträckning, kom en kille utrusande i kortärmad skjorta från en frisérsalong, utropandes: "Å så roligt att få se så många fina Kelpies!" På Mattes svar att det inga Kelpies var, kom det blixtsnabbt: "Då är det Lapsk Vallhund!" Han kände mycket väl igen rasen som Huskyägare och frekvent besökare av de nordligaste delarna av landet. Huskyägaren och Matte var någorlunda jämnåriga och Matte har haft Husky så det blev en del hundsnack och hundarna fick träna passivitet. Att killen inte frös är obegripligt, men till slut måste han in och ta hand om en kund.

Flera bra hundmöten blev det även denna dag och Aili var förundrad inför alla änder i vattnet. Modji var mer än förundrad och hängde över kajkanten och var på språng ner i det kraftigt forsande vattnet. Men kunde behärska sig som tur var med Matte i andra änden av kopplet. Modji älskar att bada! Matte älskar inte att bada i Norrtäljeån i december.....

I stort sett var farten god hela promenaden och efter 1½ timme återvände Matte och hundarna till bilen. Där fick hundarna vila och Matte återvände till en loppis för ett inköp. En av orsakerna till en förnyad resa norrut. Där fanns en gammal lampa med glaskupa, identisk med en som Husse och Matte fyndat i en låda på en auktion i Gräddö i trakten för tio år sedan! Matte hade nu kollat hemma och lamporna var identiska. I fortsättningn kommer det inte att finnas bara en lampa vid hallspegeln. Nu har den ensamma lampan funnit sin partner. En på varje sida. Vilket märkligt sammanträffande, då lamporna har ett ganska speciellt utseende.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)