Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

HUNDVILA NÄR MATTE HAR FULLT UPP

2022-05-17

Söndag.

Lapskflocken tog en tur till en tidigare inte besökt handelsträdgård /trädgårdsbutik i en grannkommun. Med en tidig ankomst fanns gott om plats överallt, men snabbt anlände många fler och hundarna fick mycket att titta på från sin position i bilen nära ingången. Husse var mest intresserad av fika och när det behovet var tillfredsställt parkerade Husse sig i en soffa bland mängder med blommor och kopplade av. Matte plockade på sig några perenner och tre säckar täckbark och var sedan redo för hemfärd. I bilen intill de båda Lapskdamerna fanns det hundar och runt om var det full rulle med människor. Med bakluckan på glänt kunde Modji och Aili ta del av vimlet och de verkade nöjda.

På eftermiddagen ägnade sig Matte åt att sprida täckbarken på därför avsedd plats och Modji inspekterade så att det blev bra. Husse tog med hundarna på en kort tur i skogen och i övrigt höll de sig sysselsatta med tuggben på gräsmattan och studerande av alla som passerade förbi på vägen utanför staketet.

Måndag.

Matte rensade ogräs mest hela dagen. Håller man det undan nu så blir det lättare framöver. Matte kröp omkring med trädgårdsspaden i högsta hugg. När Husse tog tag i bortrensning av det gröna i gruset på uteplatsen och delvis kröp även han intill Matte vid rabatten bredvid, uppskattades det mycket av Modji som anslöt! Vad var det Matte och Husse letade efter egentligen? Var det något de tappat? Var det något ätbart? Modjis nyfikenhet var stor när hon började nosa runt i det område där Mattes eller Husses händer befann sig. Inte blev Modji mycket klokare. Hon hittade ingenting intressant. Inte ens hönsgödsel. Den var nu upplöst och nerblandad i jorden. Modji provsmakade och det gav inte mersmak. 

Matte hade fullt upp även med torr tvätt som skulle plockas in och våt tvätt som skulle hängas och från jordiga rabatter till nytvättad tvätt krävdes handskrubbning emellan. Matte var igång från morgon till kväll med trädgårds och hushållsrelaterade sysslor. Husse for till återvinningen med fullt släp. Hundarna fick ännu en vilodag, bortsett från en skogspromenad med Husse även denna dag. För Modjis muskulatur är det bra att röra sig i kuperad terräng längs den djurstig som blivit en promenadrunda. Det går uppåt och neråt och Husse tycker att Modji blir allt starkare där nivåskillnaderna blir större och hon måste klättra lite. Modji har svarat mycket bra på kortisonbehandlingen och på torsdag minskas dosen ytterligare inför återbesöket i slutet av månaden. Förhoppningen är naturligtvis att Modji framöver inte alls behöver medicineras. Men samtidigt är det skönt att veta att kortison ger henne god livskvalitet och ett bra liv om ledinflammationen skulle återkomma.

En dag i sänder.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)