Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ANNANDAGEN

2012-12-27

Vad som på tisdagen gjordes på tomten i Vettershaga, måste göras hemma på onsdagen/Annandagen. Överallt tyngde tung snö ner staket och buskar. Trästaketet runt tomten är förhöjt med kycklingnät och det bågnade under snöns tyngd. Nu regnade det och det var inte kul. Husse körde snöslungan i infarten och grannarnas infarter. Matte kämpade sig fram i den djupa och packade snön. Som effektivt grep tag om fötterna och slet i benen. Som inte är unga längre och två dagars pulsande i dessa tunga snömängder sätter sina spår. Men där fanns inget val. Om inte hundarna skulle kunna ta sig ut med lätthet. Hundarna brydde sig föga om pulsande i tung och djup  snö. De hade fått varsin bit fryst märgben/soppben och ägnade sig åt dessa godbitar en stor del av dagen. Liggande där snön var upptrampad.

Husse gick en promenad med hundarna och Matte förberedde middagen, som skulle delas med anhöriga. Till kaffet -mandelmassekaka enligt:

3 hg mandelmassa, 3 ägg och rivet skal av en apelsin. Riv mandelmassan grovt, blanda med äggen och det rivna apelsinskalet. Häll smeten i smord och bröad springform/löstagbar botten. Spara inte för mycket för "slickning av bunken"! Smeten kan nämligen lätt ätas upp med sked utan bakning..... ;-)   Grädda mitt i ugnen i 175 gr. i ca 25 minuter. Garnera med smält mörk blockchoklad blandad med lite smör. Dekorera med vad som helst. Matte valde små platta chokladtomtar inköpta på Ö o B för en dryg tia, samt lite strössel i mitten. Kakan gick snabbt åt! Rena godiset.

Antal kommentarer: 1

2012-12-31 10:10:54 - Anette och 2 lapska

Kakan låter god men ÖB handlar jag INTE på ! De tar ingen hänsyn till djuren utan fortsätter att sälja smällare :(
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)