Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

EU HAR REAGERAT

2013-02-01

Sverige kunde inte bryta mot gällande regler inom EU, utan att miljökommissionären satte ner foten och hade åsikter. Den licensjakt som skall inledes på 16 (först 18, sedan 17) vargar under fredagen, har förorsakat en tillrättavisning och ett erbjudande om en juridisk lösning. Två experter skall skickas till Sverige för att hjälpa till med en lösning av något slag. Hm.....

Matte gjorde på torsdagen ett tappert försök att ta sig ut på en hundpromenix. Iförd Icebugs högg Matte tag i den isiga vägbanan och gick över till grannhuset med en tidning. Såphalt!!!!  Inte ens Mattes tyngd räckte till för att hugga ner de sylvassa spikarna i blankisen som täckte hela vägen. Regnet och smältvattnet hade format en fin skridskobana. Med såpad is därtill....   Matte återvände hem och ädrade riktning. Det såg aningen bättre ut upp mot sjön. Det var det inte alls! Då tog sig Matte upp i skogen ett stycke med hundarna. Ställvis barmark under täta granar! Lyx! Denna lyx njöt Matte av så länge de storvuxna granarna trivdes. När backen blev brantare, bergknallarna påtagligare och ett glest tallbestånd tog vid var det stopp. Här låg snön djup och Mattes kängor är lågskaftade. Snön rasade in och blött blev det. Helt om och ner för berget igen. Totalt blev det i alla fall en rastningsrunda för hundarna.

Husse hade i och för sig ringt hem och varnat. Bilen höll på att glida av vägen i sidled, trots dubbdäck, bara på den korta sträckan bort till brevlådorna. Väskötaren ville skrapa bort det blöta och porösa snötäcket innan väderomslaget med minusgrader. Men fick inte för föreningen, som ville spara pengar. Nu är det osäkert om sopbil och brevbärare kommer fram.

Hundarna och Matte höll sig sedan hemma på tomten, där de gamla benknotorna fortfarande är intressanta. Matte hackade bort is på alla gångar och slog ner överhängande och frysande snö från taket.

Modji tränades på kvällen i att ligga stilla i Mattes knä och låta sig smekas på magen. Knytthantering. Modji är gärna knähund korta stunder. På sina villkor och ihoprullad. Eller sittande käpprak blockerande hela TV-rutan. Ligga på rygg är väl så där....   Men hon är inte speciellt svårövertalad och förefaller trots allt njuta av smekningarna. Matte har aldrig kunnat känna några små fosterblåsor på Násti. Vilket hon inte heller kunde känna hos Modji denna kväll.

 

Antal kommentarer: 1

2013-02-01 19:00:02 - Anette och 2 lapska

Aldrig hittat på någon av mina 13 valpkullar......
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)