Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

ÅSKVÄDERSDAG

2018-08-05

Lördag.

Lapskflocken drog till Torpet med släpet, för att forsla bort det sista av högen med trädgårdsavfall. Solen sken, men molnen flockades och åskskurar kunde väntas under eftermiddagen. Hundarna var glada åt att vara tillbaka efter en tids frånvaro och nya lukter måste undersökas i dettta deras andra revir. Matte inspekterade fårnätet runt skogstomten, då det förekommer att något djur tryckt ner det vid hopp över, eller som senast, markägaren till skogen utanför staketet hade röjt och en talltopp hade demolerat nätet fullkomligt och låg kvar över det nertryckta staketet. Men allt såg helt och fint ut och hundarna hittade en hel del blåbär att peta i sig, om än mindre än normalt. Dock större än hemmavid i "vardagsskogen".

Så kom de då. Åskmolnen. Det mullrade i fjärran och rätt som det var öppnade sig himlen i ett gigantiskt skyfall! Matte som just hade börjat beskära det lilla äppelträdet och Husse som skyfflade släpet fullt med multnade kvistar och blad hann nätt och jämt rusa in i stugan innan de blev sjöblöta! Hundarna? Det visade sig att Aili redan låg inne i stugan och Modji hade tagit skydd där hon befann sig och hade krupit in under lillstugan. Hon sällade sig till den övriga flocken inne i stugan och där blev det en stunds vila medan blixtarna korsade varandra utanför och regnet dånade mot taket. Båda hundarna tog det hela med ro.

Solen sken igen efter en stund och alla fortsatte med vad de hållit på med. Även hundarna som återgick till blåbärsätandet. Så kom nästa åskväder och proceduren upprepades. Skyfall och in i stugan. Ut igen och jobba på. Men när det tredje åskvädret, eller om det var samma som for fram och tillbaka, fick himlen att öppna sig fick Lapskflocken nog och lämnade Torpet, så snart regnet upphört. För att några kilometer söderut längs Kustvägen möta torra vägbanor och solsken!

En middag på krogen i Östanå färjeläge hägrade! Men när Lapskflocken anlände till platsen mottogs de av en festklädd samling människor och inget var som vanligt. Det visade sig att alla som förväntansfullt vände sig mot anländande bilar inte alls väntade på två Lapska Vallhundar med kortbyxklädda ägare. De väntade på bilen bakom! Innehållande brudparet i röd sportbil med en radda skramlande konservburkar bakom! Nyligen vigda i den oerhört populära lilla träkyrkan uppåt vägen! Här får man köa i minst ett år för att kunna bli vigd.

Restaurangen var abonerad och Husse fick nöja sig med en pizza på det intilliggande pizza/grillstället/butiken. Matte knaprade i sig ett äpple. Så anlände åskvädren även hit och blixtarna slog ner i vattnet, medan blöllopsgästerna utspisade under en snabbt utrullad markis.

Hemma hade det kommit ytterligare tio välkomna millimeter och kvällen avnjöts av hundarna i tilltagande svalka på trappen. Vid läggdags var det behagliga 16 grader ute och hanterbara 21.5 i stugan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)