Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

DEMOKRATIN HOTAS

2016-03-07

Matte är orolig.

Har en tid känt ett tilltagande obehag.

När en person får storhetsvansinne och framför de mest häpnadsväckande åsikter, vill ha all makt och pekar med hela handen är det oroande. Än mer oroande är det när denna person visar sig få med sig ett stort antal anhängare som möjliggjör ett maktövertagande! En person som vill ha makt drar med sig ett överraskande antal människor som vill ha någon som pekar med hela handen och styr i en klar och tydlig riktning. En riktning som inte innebär demokrati. 

En mycket farlig utveckling. Inte skönjbar för alla. Alla vill inte se. Alla ser inte vart det barkar. 

Det är inte den maktgalne som är farligast! Det är däremot alla de som gärna solar sig i glansen av någon som tar över makten. Hur är egalt. Den som gapar värst vinner. Får märkligt nog sympatier. Bekvämt att hänga med. Bekvämt att simma med strömmen. 

Oavsett vem och var.

Skrämmande nog inte en engångsföreteelse.

Spöken från förr dyker upp. Minnen från förr vaknar till liv. 

Peter Wolodarski skrev mycket bra i gårdagens tidning och det borde läsas av många!

Roger Cohen skrev också mycket bra i dagens DN! 

Wolodarski: "Även om Donald Trump besegras i höstens val, borde hans framfart sätta igång en självkritisk diskussion om hälsotillståndet i våra demokratier."  "Alla som bryr sig om den liberala demokratins framtid, bör betrakta en person som Donald Trump för vad han är - en fara för den samhälls- och världsordning som de flesta av oss tagit för given. Han är inte ensam, han spelar på människors rädsla och missnöje och han utnyttjar den internationella oron till att undergräva tilliten till etablerade samhällsinstitutioner".  

Cohen: "Europa vet att demokratin kan dö". "Han är smartare än de flesta av sina belackare och snabbare i fötterna. Det gör honom bara farligare."  "Donald Trumps framfart ger ett eko av tider när himlen mörknade. För folk som upplevt fascismen är han inte bara en arrogant estradör och fräck pajas. De känner hotet."

Donald Trump har skrämt Matte sedan en tid tillbaka, i takt med de framgångar som Matte inte trodde var möjliga. En del har en förmåga att i sin egen strävan efter makt lyckas dra med sig ett stim av beundrare och jasägare, beroende av någon som anger riktningen med hela handen! Icke kapabla att tänka själva.

Vilket kanske inte har ett dugg med hundar att göra. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)