Lapska Vallhundarna / räddningshundarna

Gázzi Násti Modji Aili

 

Ansvariga för innehållet är både Husse och Matte. Skriver gör M. i samråd med H. 

SNÖKAOS

2016-11-09

  

 

Klicka för större bild! 

 Denna bild skapade Matte i Photoshop för flera år sedan. Då såg inte Lapskflockens stuga ut så här, men efter tillbyggnaden stämmer bilden rätt bra. Den stämmer väldigt bra med tanke på all snö! Så här ser det ut just nu på onsdagmorgonen där Lapskflocken befinner sig. (Med en bäck i stället för en stenmur). Den lilla stugan i skogen. Jättefint! Lapskflocken befinner sig för närvarande mitt i ett julkort!

Snön vräkte ner hela tisdagen. En trafikolycka blockerade Norrtäljevägen i båda riktningarna i många timmar på eftermiddagen ända till kvällen. Hussen hörde detta på radio och lyckades ta sig hem från jobbet på andra vägar.

Matte och hundarna tog en kort promenad, men sedan måste Matte lägga energin på att flytta undan de snömängder som föll under hela tisdagen. Hundarna satt på trappen och ville in....  Vilket Matte noterade men ignorerade då det endast var två minusgrader. Oförtrutet skottade Matte i en och en halv timme och hundarna gick några rundor då och då och kollade läget. 

Sedan värmde sig både de och Matte vid kaminen en stund och Matte vilade ryggen. Men mycket snö fanns kvar att flytta på . Husse fortsatte när han kom hem. Hela tiden vräkte snön ner.

Nu på onsdagmorgonen tog det Husse två timmar att köra till jobbet. En resa som normalt tar en halvtimme. Kaos rådde på alla vägar. Bussar och långtradare bara slirade. Jobbarkompisarna hade intet kunnat ta sig till jobbet då Roslagsbanan hade problem. Nyss meddelades det att all busstrafik i norra Storstockholm ställts in. Tågen går sporadiskt.

Alla talar om den värsta snösituationen man någonsin varit med om.

Matte eldar i kaminen och behöver inte ta bilen någonstans. Ännu är det inte strömavbrott, men alla grenar hänger mycket tungt snöbehängda över alla ledningar. Snöskyffeln väntar för att bana väg ut till grinden. Sedan har Matte jobb för resten av dagen.

Att Trump vann känns som betydligt mer bekymmersamt än stora mängder snö. Att han är som han är, är illa nog. Att så många anser att han är en lämplig president i USA är skrämmande. Tycker Matte.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)